Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Trods strid med præsten: Menighedsrådet i Ulkebøl vælger at blive

I august truede medlemmerne af Ulkebøl Sogns menighedsråd med at forlade deres poster, hvis ikke der blev fundet en løsning på deres længerevarende konflikt med sognets kirkebogsførende præst, Kirsten Schmidt. Foto: Paw Gissel

Stor opbakning fra sognet har betydet, at menighedsrådet i sønderjyske Ulkebøl bliver siddende trods strid med præsten. Der er dog fortsat ingen løsning på det egentlige problem, siger menighedsrådsformand

Den seneste tids problemer i det sønderjyske sogn Ulkebøl lader til at være løst for nu.

I august truede medlemmerne af Ulkebøl Sogns menighedsråd med at forlade deres poster, hvis ikke der blev fundet en løsning på deres længerevarende konflikt med sognets kirkebogsførende præst, Kirsten Schmidt. Det er præsten eller os, meddelte de stiftets biskop, Marianne Christiansen, som fik frem til den 30. september til at finde en løsning.

Fristen er nu udløbet, og på et møde i fredags besluttede menighedsrådet sig for at blive, fortæller formand Frede Mørch Pedersen.

”Vi har besluttet os for at genoptage arbejdet i fuldt omfang. Det er meget glædeligt,” siger han.

En af de primære årsager til beslutningen er ifølge Frede Mørch Pedersen, at menighedsrådet har oplevet en stor opbakning fra sognet. I august igangsatte et ægtepar fra Ulkebøl en underskriftsindsamling, fordi de ønskede at støtte deres menighedsråd. 921 sognebørn skrev under på, at de ønskede menighedsrådet bevaret, og det må man ifølge Frede Mørch Pedersen tage alvorligt.

”Det er jo en tredjedel af sognets folkekirkemedlemmer, der har opfordret os til at blive,” siger han.

Selvom rådet bliver, er der dog ikke fundet nogen løsning på det egentlige problem i sognet, nemlig samarbejdsvanskelighederne mellem menighedsrådet og sognepræst Kirsten Schmidt. Ifølge Frede Mørch Pedersen har rådet dog tillid til, at biskoppen finder en løsning.

”Biskoppen har lovet, at hun vil arbejde alvorligt med at finde en løsning, og det skal hun have ro til. Vi har ikke givet hende nogen frist, men har tillid til, at hun med de beføjelser, hun har, vil tage de nødvendige skridt for at sikre samarbejdet. Hvordan tør jeg ikke udtale mig om, men vi vil kunne mærke på den daglige arbejdsgang, om problemet er løst eller ej.”