Menighedsrådsformand i Vig: Vores kirke skal igen være for alle

Det vækker glæde i Vig Sogn, at Annette Berg igen kan trække i præstekjolen efter sin suspendering. Menighedsrådsformand Ann West bemærker dog, at menighedsrådet skal have klinket skårene efter debat om reinkarnation

Der er opbakning til sognepræst Annette Berg i Vig Sogn, vurderer den lokale menighedsrådsformand Ann West. Her ses en støttedemonstration for præsten i november ved den lokale kirke. -
Der er opbakning til sognepræst Annette Berg i Vig Sogn, vurderer den lokale menighedsrådsformand Ann West. Her ses en støttedemonstration for præsten i november ved den lokale kirke. - . Foto: Leif Tuxen.

I mandags valgte biskoppen over Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, at ophæve suspenderingen af sognepræst Annette Berg i Vig-Nr. Asmindrup Pastorat i Nordvestsjælland. Hvordan ser I på beslutningen i Vig Menighedsråd, Ann West?

Den er vi glade for. Det er da dejligt, at Annette kommer tilbage. Det giver noget tryghed igen.

Annette Berg har været suspenderet siden den 21. november 2015. Hvordan har perioden fra da af og indtil ophævelsen af suspenderingen i mandags været for jer i menigheden?

Det har været en udfordring, fordi vi har haft en vikarpræst, vi ikke kender. Hun kendte heller ikke sognet. Men vi har været tilfredse med hende. Der har ikke været noget der.

I gårsdagens udgave af Kristeligt Dagblad udtalte to teologiprofessorer, at det med den udsendte pressemeddelelse i mandags fra Roskilde Stift og de implicerede parter stadig er uklart, om Annette Berg endnu tror på reinkarnation. Føler I jer forsikret om, at hun ikke tror på reinkarnation?

Det vil jeg ikke udtale mig om.

Hvad betyder det for jer, hvis hun tror på reinkarnation, men blot ikke forkynder det fra prædikestolen?

Det har jeg ingen mening om.

Det har i Kristeligt Dagblad været fremme, at der blandt Vig-borgere er utilfredshed med Annette Berg og hendes interesse for det nyreligiøse og hendes tro på reinkarnation. Hvordan forholder I jer til det?

Det tager vi da til efterretning. Vi vil gøre vores for, at det syn bliver ændret, så vores kirke igen er for alle.

Hvad vil I gøre?

Det ved jeg ikke. Det må vi tage op på vores kommende menighedsrådsmøde.

Er det dit indtryk, at der lokalt er opbakning til Annette Berg?

Ja, det er det altså. Det er både mit indtryk og min erfaring.

Skal I i menighedsrådet have en samtale med Annette Berg, før hun den 31. januar har sin første gudstjeneste siden suspenderingen?

Jeg er hele tiden i samtale med Annette. Vi har løbende samtaler, så på den måde er det ikke sådan, at jeg skal have en samtale med hende.