Meningsmåling: Præster må gerne tale med de døde

Genrebilleder af præst i

Står det til den brede befolkning, er det ikke noget at tage på vej over, at en præst i folkekirken også tror på clairvoyance. Modelfoto. Foto: Paw Gissel

Der er helt klart brug for en større klarhed om, hvordan det åndelige ser ud i et folkekirkeligt regi, og hvad der er på eller over kanten. Ellers ender folkekirken som samfundets reservat for det overnaturlige
Birgitte Stoklund Larsen

Det bør være muligt at være præst i folkekirken og samtidig tro på clairvoyance, mener halvdelen af danskerne. Der er brug for større klarhed om folkekirkens åndelighed. Ellers ender kirken som samfundets reservat for det overnaturlige, lyder advarsel

Det har både vakt stor kirkelig opstandelse og ført til en tjenstlig samtale hos biskoppen, at sognepræst Dorthe Thaulov tidligere på måneden inviterede til et arrangement i Gislinge Kirke i Nordvestsjælland, hvor en clairvoyant talte med døde dyr.

Men står det til den brede befolkning, er det ikke noget at tage på vej over, at en præst i folkekirken også tror på clairvoyance.

I en ny meningsmåling foretaget i sidste uge af Danmarks Statistik for Kristeligt Dagblad svarer 49 procent ja til, at det skal være muligt at være præst i folkekirken og samtidig tro på clairvoyance eller telepati. Halvt så mange - 25 procent - svarer nej, mens resten enten ikke vil svare eller svarer ”ved ikke”. I alt er 1106 personer blevet spurgt.

Det er et resultat, der udfordrer folkekirken, mener Birgitte Stoklund Larsen, generalsekretær i Bibelselskabet.

”Der er helt klart brug for en større klarhed om, hvordan det åndelige ser ud i et folkekirkeligt regi, og hvad der er på eller over kanten. Ellers ender folkekirken som samfundets reservat for det overnaturlige, hvor hvad som helst kan proppes ind,” siger hun.

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.