Mette Frederiksen vil undgå nyt coronakaos i kirken

Statsministeren lover at gøre alt, hvad hun kan or, at folkekirken får besked i god tid før påske om, hvor når der kan åbnes for yderligere kirkelig aktivitet

Det store kirkelige jule-kaos skal ikke gentage sig til påske, forsikrer statsminister Mette Frederiksen (S).
Det store kirkelige jule-kaos skal ikke gentage sig til påske, forsikrer statsminister Mette Frederiksen (S). . Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Aflysningen af julens gudstjenester på grund af corona blev præget af stort kaos, hvor kirkerne først lillejuleaften fik besked om, hvordan de skulle forholde sig.

Den situation lover statsminister Mette Frederiksen (S) nu at arbejde for at undgå en gentagelse af op til påsken og forårets konfirmationer.

Der var ikke et ord om forholdene for kirker og trossamfund, da regeringen onsdag indgik en ny aftale om en delvis genåbning af samfundet, og derfor spurgte Kristeligt Dagblad i går Mette Frederiksen, om kirkerne kan se frem til samme kaos om påskegudstjenesterne, som de oplevede ved juletid.

”Må jeg ikke svare på den måde, at vi tager det med i vores drøftelser med Folketingets partier. Jeg er helt med på, at påsken er en vigtig begivenhed for folkekirken, hvor mange gerne vil i kirke, og så har vi konfirmationerne, så vi tager det med ind i vores videre arbejde. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at melde ud i ordentlig tid, så folk ved, hvad de har at gøre godt med,” svarede Mette Frederiksen.

Hvad bliver ordentlig tid så?

”Jeg tør ikke sætte en dato på, men man kan sige, at alle ved, at restriktionerne som udgangspunkt gælder til efter påske, og de gælder også for forsamlingsforbuddet, og det skal man jo i hvert fald have i baghovedet.”

I landets stifter og sogne er der indtil truffet meget forskellige beslutninger om, hvorvidt eksempelvis konfirmationer fortsat planlægges at blive gennemført dette forår eller udskydes til senere på sommeren eller efteråret.