Prøv avisen

Millioner af kristne deler bønner på mobilen

Alverdens kristne deler deres fælles tro på et onliemedie, som er dedikeret til bønner.

Nyt socialt medie gør det muligt at dele sine bønner med andre mennesker. Sitet er en modreaktion på egodyrkelsen på Facebook, mener ophavsmand

Foreløbig er 33 millioner bønner blevet delt på et nyt program til mobiltelefonen. Instapray er navnet på det sociale medie, der minder om Twitter, blot med den forskel, at det kun er til bønner, som man vil dele med andre.

Som med Twitter kan man følge personer, hvis bønner man føler er noget særligt, eller man kan følge udvalgte temaer som familien, parforhold, samfundet, bekendelser eller trøst.

Brugerne kan med det samme se, hvad andre beder for. Eller hvad de ønsker, andre skal hjælpe med en bøn til. Det er også muligt at videresende andres bønner eller kun dele dem med en udvalgt skare.

Amerikanske Fryderyk Ovcaric er ophavsmanden til Instapray, og han ser det som et alternativ til andre sociale medier, som alt for ofte handler om at ”dyrke ens eget ego”, og som også bruges til en ”destruktiv og hadefuld opførsel” af mennesker, som mobber andre online.

”Instapray er et opløftende onlinesamfund, hvor folk ikke behøver at være bange for at udtrykke deres tro eller åndelighed,” siger Fryderyk Ovcaric til den britiske avis The Times.

Brugerne er overvejende kristne og kommer fra 195 lande. På hjemmesiden er en tæller, som viser, hvor mange bønner der er sendt: 3.334.324 bønner står der.

For opfinderen er det afgørende, at folk kan være trygge ved at dele deres følelser.

”De kan være sårbare, dele deres personlige udfordringer og støtte andre gennem bøn, kommentarer eller private beskeder. Og hvis de beder andre bede for sig, så vil et omsorgsfuldt glo-balt samfund række ud og svare med kærlighed og medfølelse,” siger Fryderyk Ovcaric.

Tager man et tilfældigt udvalgt eksempel i skrivende stund, er der på telefonens display en bedstemor, der beder om Guds hjælp til få forældremyndigheden over et fireårigt barnebarn.