Prøv avisen

Minister afviser ny lov om børns konversion

”I forhold til de problemstillinger, som ordførerne rejser, så mener jeg allerede, at vi er dækket ind med forældreansvarsloven. Jeg diskuterer det gerne med ordførerne, så vi bliver præcise omkring deres bekymring, men jeg mener, at vi har lovgivningen på plads,” siger Mette Bock. Foto: Jens Welding Øllgaard

Lovgivningen sikrer allerede, at børn og unge ikke kan konvertere til eksempelvis islam uden forældrenes accept, siger kirkeminister Mette Bock (LA), men Dansk Folkeparti er ikke overbevist. Politikere skal generelt være varsomme med at lovgive om folks trosforhold, påpeger professor i teologi

Der er ingen grund til at sætte en aldersgrænse for konversion til islam.

Det siger kirkeminister Mette Bock (LA) nu, efter at De Konservative, Dansk Folkeparti og Viborg-biskop Henrik Stubkjær har efterlyst lovgivning, der sidestiller folkekirken og de øvrige trossamfund ved spørgsmål om konversion til islam og andre religioner.

For i modsætning til i folkekirken er det ifølge ordførerne uklart, hvordan reglerne er for umyndiges tilslutning til et andet trossamfund. Det har senest også fået Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, til at undre sig over loven.

”Kan det virkelig passe, at børn under 18 år kan konvertere til islam eller andre religioner uden forældres samtykke? Forældre skal i dag samtykke, hvis deres barn er under 18 år og vil melde sig ind eller ud af den danske folkekirke, men de skal ikke høres, hvis deres barn eksempelvis vil være muslim. Hvorfor denne forskelsbehandling? Derfor synes jeg, det er en god idé at få kigget loven for konversion efter i sømmene,” har Marcus Knuth skrevet på Facebook.

Men ifølge Mette Bock er lovgivningsmagten allerede dækket ind.

”I forhold til de problemstillinger, som ordførerne rejser, så mener jeg allerede, at vi er dækket ind med forældreansvarsloven. Jeg diskuterer det gerne med ordførerne, så vi bliver præcise omkring deres bekymring, men jeg mener, at vi har lovgivningen på plads,” siger Mette Bock.