Prøv avisen

Minister opfordrer til anmeldelse i sag om Faderhuset

Karen Jespersen. – Foto: Mikkel Østergaard.

Efter de anklager om overgreb på børn i Faderhuset, der blev fremført i Kristeligt Dagblad forleden, opfordrer velfærdsminister Karen Jespersen (V) nu folk til at anmelde overgrebene

Børn i frikirken Faderhuset udsættes for voldsomme fysiske og psykiske overgreb, blandt andet ved deltagelse i lejre med eksempler på tortur. Sådan lød anklagerne fra et tidligere medlem af frikirken i Kristeligt Dagblad forleden. Velfærdsminister Karen Jespersen (V) opfordrer nu til, at man anmelder episoderne.

Når der ikke er konkrete sager, hvor nogle siger, at et bestemt barn har været udsat for overgreb, kan man ikke gøre så meget. Der er ingen, der har henvendt sig til de sociale myndigheder. Jeg opfordrer derfor alle til at henvende sig til Ankestyrelsen med den viden, de må have, siger hun.

Anklagerne om overgreb mod børn i Faderhuset fik i går Özlem Sara Cekic, socialordfører for SF, og Socialudvalgets formand, Christian H. Hansen (DF), til at kræve en redegørelse i sagen fra ministeren. Karen Jespersen afviser at have modtaget en opfordring, men hun fastslår, at ministeriet vil se på sagen, så snart man modtager en officiel forespørgsel om en redegørelse.

Karen Jespersen understreger, at det er Lolland Kommunes opgave at undersøge sagen, da Faderhuset i dag er bosat i Bandholm på Lolland.

Kommunen får særlig rådgivning af Ankestyrelsen og den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation, VISU, der tilbyder specialrådgivning til kommuner i komplicerede sager, oplyser ministeriet.

kirke@kristeligt-dagblad.dk