Prøv avisen

Misbrugsanklager plager Scientology

Her ses kapellet i en Scientology kirke i Canada. -

Scientologybevægelsen i Australien plages af anklager om vanrøgt af børn og mørklægning af seksuelle overgreb

Et tidligere medlem af Scientology i Australien anklager nu bevægelsen for at have mørklagt en sag om seksuelt misbrug.

Kvinden, Carmen Rainer, siger til den australske tv-station ABC, at hun fra syv-11 års alderen gentagne gange blev seksuelt krænket af sin stedfar, og at en ledende figur i Scientology pressede hende til at skjule misbruget over for politi og myndigheder.

Carmen Rainers mor samt et andet frafaldent Scientologymedlem bakker op om beretningen, og sagen efterforskes nu af australsk politi. Bevægelsens ledelse betegner beskyldningerne som "falske og særdeles ærekrænkende" og siger i en erklæring, at det kun var takket være Scientologys indblanding, at stedfaderen i sidste ende meldte sig selv til politiet.

Anklagen kommer imidlertid i hælene på en anden belastende sag, der stiller Scientology i et negativt lys. I sidste uge beskyldte det tidligere medlem Scarlett Hanna, som er datter af den nuværende præsident for Scientology i Australien, bevægelsen for indtil for nylig systematisk at have vanrøgtet børn ved blandt andet rutinemæssigt at adskille dem fra deres forældre og placere dem i særlige børnehjem.

Hun betegner Scientology som "giftig" og siger, at mange af dem, der vokser op i bevægelsen, får alvorlige skader på sjælen.

Scarlett Hannas forældre er del af Scientologys eliteenhed, "Sea Org", der forpligter medlemmerne til at underskrive en "milliard-årig" ansættelseskontrakt med organisationen. Ifølge hendes beretning blev medlemmernes børn adskilt fra deres forældre og placeret i kollektiver med op til 25 børn i hver tætpakket enhed, hvor de hverken fik tilstrækkelig med mad eller lægebehandling.

"Den måde, som jeg bedst kan beskrive det på, er, at vi var kvæg. Vi var organisationens ejendom. Selvom de ville sige, at vi ikke var det, så var vi det," siger hun til ABC.

Anklagerne, som benægtes af Scientology, har fået en australsk senator, Nick Xenophon, til at kræve en tilbundsgående undersøgelse af bevægelsen.

Scientology er i Australien anerkendt som en religiøs institution og har skattefri status.

nyholm@kristeligt-dagblad.dk