Missionsfolk dyrker spiritualiteten

Den gamle missionsbevægelse Indre Mission, som mange kun kender fra stereotyper som faster Anna fra ”Matador” og Hans Kirks roman ”Fiskerne”, er langt mere spirituel og karismatisk end ofte antaget

”Tungetalens nådegave har jeg kendt til, al den tid jeg er kommet i Indre Mission,” siger formand Hans-Ole Bækgaard.
”Tungetalens nådegave har jeg kendt til, al den tid jeg er kommet i Indre Mission,” siger formand Hans-Ole Bækgaard. . Foto: Nils Rosenvold.

Pilgrimsvandring, retræte og tungetale. I de seneste år er disse elementer blevet faste indslag i Indre Mission, som i dag samles til årsmøde.

Den gamle missionsbevægelse, mange kun kender fra stereotyper som faster Anna fra ”Matador” og Hans Kirks roman ”Fiskerne”, er langt mere spirituel og karismatisk end ofte antaget.

I nogle år har missionens venner kunnet hente inspiration til bibelmeditation på nettet, spirituelle tiltag som pilgrimsvandring og retræte er blevet mere udbredt, og i Indre Missions Tidende kunne man på officiel lederplads tidligere i år læse: Tungetale er bibelsk. Det var Tonny Dall Sørensen, landsleder i Indre Missions Ungdom, der skrev lederen.

”Flere og flere unge får denne nådegave, og det skyldes blandt andet mere opmærksomhed på Bibelens ord, at de unge beder mere, og flere vælger at leve et liv i bøn og derfor får nogle denne gave fra Gud. Tungetale er i udgangspunktet til personlig opbyggelse, men skal også gavne fællesskabet gennem troens opbyggelse. Det er en konkret måde, Gud arbejder i mennesker på, ligesom andre har gavn af værktøjer som kristuskranse eller pilgrimsvandring,” siger Tonny Dall Sørensen.

”Tungetalens nådegave har jeg kendt til, al den tid jeg er kommet i Indre Mission,” siger formand Hans-Ole Bækgaard.

”Man kan sige, at tungetalen er begyndt at træde tydeligere frem i vores fællesskaber i de senere år, ligesom pilgrimsvandring også begynder at blive en strømning i Indre Mission, som i det øvrige danske kirkeliv.”

”Hvis ikke vi giver plads til, at nye strømninger kan sprede sig i bevægelsen, så stagnerer Indre Mission. Det er så vores pligt som ledelse at give den nødvendige vejledning i, hvad der er åndeligt sundt, og hvad der ikke er. Tungetale er bibelsk funderet og en ret brug hører hjemme i Indre Mission, men nogle venner kan måske være usikre over for det, fordi mange tror, det kun er begrænset til frikirkerne,” siger Bækgaard.

Omkring 1700 af Indre Missions støtter har på forhånd tilkendegivet, at de vil deltage i dette års årsmøde, som finder sted på bevægelsens campingplads Mørkholt Strand ud til Vejle Fjord.