Missionsselskab bedraget

En leasing-agent har snydt Danmission for 375.000 kroner

Missionsselskabet Danmission har politianmeldt en agent fra et leasingfirma, som missionen tidligere har samarbejdet med.

Agenten har bedraget Danmission for 375.000 kroner, og ifølge politiet har han tilsyneladende bedraget adskillige velgørende organisationer for ialt mellem seks og syv millioner kroner.

Bestyrelsesformand Lars Mandrup kalder det en beklagelig og kedelig sag.

- Vi er utrolig kede af det. Pengene er jo indsamlede midler, som skulle gå til missionen. Men det har ikke slået benene væk under os. Danmission har en god økonomi, og bedrageriet kommer ikke til at gå ud over arbejdet, lover han.

Danmission leasede kopimaskiner gennem den bedragerianmeldte person. Agenten foreslog på et tidspunkt, at missionsselskabet skulle opsige de gamle aftaler og i stedet indgå nogle nye, og han påtog sig i den forbindelse at sørge for opsigelsen. Men det gjorde han bare ikke, og dermed kom Danmission til at hænge på to regninger i et kvartal. Det blev opdaget for en måned siden.

- Heldigvis opdagede vi meget hurtigt fejlen og opsagde selv den ene af aftalerne, siger formanden.

Efterfølgende har selskabet gennemgået sin forretningsgang uden at finde åbenlyse huller, der kan udnyttes af snydere, men for fremtiden vil de ansatte være mere mistænksomme og dobbelttjekke aftaler flere gange, siger Lars Mandrup.

De 375.000 kroner vil mangle i det, Lars Mandrup kalder Danmissions resourcekapital, men han håber, at det vil lykkes at inddrive pengene gennem et civilt søgsmål mod manden.

- Vi er utrolig kede af det skete, og nu har vi sendt en advarsel til andre organisationer, der er afhængige af indsamlede midler, siger bestyrelsesformanden.

korsholm@kristeligt-dagblad.dk