Prøv avisen

Missionsselskab vil være økologisk

Endelig var der overvældende enighed om, at Danmission skal gøre det, der er nødvendigt, for eksempel når klimasituationen er alarmerende, og ikke bare holde sig til det, man altid har gjort som missionsselskab. - Foto: stock.xchng

Danmission har besluttet at formulere en klimapolitik

Danmission har som et af de første missionsselskaber besluttet, at der skal formuleres en politik vedrørende de klimaforandringer, som hærger mange steder i verden, hvor missionsselskabet arbejder med forskellige kirke- og fattigdomsprojekter. I Danmark skal selskabet fremover købe økologisk og fair trade.

Der var ikke tale om en egentlig debat og afstemning om et forslag på repræsentantskabsmødet i Nyborg, men de 300 deltagere havde lejlighed til at vende tre spørgsmål i et gruppearbejde.

Bagefter viste de gule og grønne stemmekort, at forsamlingen ikke er helt sikker på, at det er en god idé at begrænse det nuværende antal af flyrejser for at gavne klimaet. Rejserne kan være en god idé, når der skal holdes kontakt til partnere rundt om i verden og kan dermed være medvirkende til, at flere kommer til at møde kristendommen. Alle var med på, at der skal etableres en ny økologisk linje for Danmissions hjemlige forbrug. Endelig var der overvældende enighed om, at Danmission skal gøre det, der er nødvendigt, for eksempel når klimasituationen er alarmerende, og ikke bare holde sig til det, man altid har gjort som missionsselskab.

Nu skal ledelsen i gang med at formulere en egentlig klima- og miljøpolitik. Der bliver ikke tale om et nyt arbejdsfelt ved siden af dem vi allerede har kirke, dialog og fattigdomsbekæmpelse men miljø og klima skal integreres i de nuværende eller nye projekter, siger formand for Danmission, Lars Mandrup.

vincents@kristeligt-dagblad.dk