Moskebrand i Malmø var påsat

Politiet tror på »internt motiv« for branden

MALMØ: Branden ved den store moske i Malmø den 26. april i år var påsat. Ukendte gerningsmænd har hældt benzin ud i entréhallen og sat ild til den. Det oplyste politiet i går efter en omfattende teknisk undersøgelse.

Branden fik et eksplosivt og hurtigt forløb. Det lykkedes dog brandfolkene at redde selve moskeen og minareterne, som dog blev sodsværtede og røgskadede.

De træbygninger, som husede Islamic Centers friskole, forskole og administration, brændte ned.

Branden begyndte inden døre i entréhallen i forbindelsesgangen mellem bygningerne, hvor benzin er blevet hældt ud og antændt.

Der er ifølge Peter Tjäder, chef for Skånes kriminalpoliti, ikke rettet nogen konkret mistanke for branden mod nogen organisation. Derimod arbejder politiet nu ud fra en teori om et »internt motiv«.

Det betyder, at politiet skal til at gennemgå, om der kan være nogen af centrets medlemmer, som kunne tænkes at være gerningsmænd.

- Nu er det mere interessant end tidligere at undersøge, om der findes indre modsætninger. Det er jo en sammenslutning, der har vældig mange medlemmer, siger Peter Tjäder. /ritzau/