Næsten hver fjerde i verden er muslim

Omkring to tredjedele af verdens muslimer bor i Asien. I Tyskland bor der flere muslimer end i Jordan og Libyen tilsammen

Muslimske studerende i Indonesien lytter til en prædiken på deres skole. Indonesien er det land i verden, hvor der bor flest muslimer. - Foto: BAY ISMOYO Denmark

Der er omkring 1,57 milliarder muslimer i verden, og dermed udgør muslimer cirka 23 procent af verdens befolkning.

Det viser en ny undersøgelse, det religiøse analyseinstitut Pew Forum har lavet.

Til sammenligning er der omkring 2,25 milliarder kristne i verden, viser udtræk fra en database om verdensreligioner fra 2005, skriver CNN.

Flere end ventet
Undersøgelsens resultater kommer bag på seniorforsker Brian Grim fra Pew Forum.

- Overordnet er antallet højere, end jeg havde forventet, siger han og henviser til, at tidligere vurderinger af den globale muslimske befolkning har svinget mellem 1 og 1,8 milliarder.

Flest uden for Mellemøsten
Undersøgelsen viser også, at muslimer bor mange andre steder end Mellemøsten. Omkring to tredjedele bor i Asien, og eksempelvis har Tyskland flere muslimer end Libanon, og Rusland flere end Libyen og Jordan tilsammen.

Resultatet bør få konsekvenser for USA's politik, mener den iransk-amerikanske bestseller-forfatter Reza Aslan.

- Folk i Mellemøsten udgør en mindre og mindre procentdel af den muslimske befolkning på verdensplan. Når det drejer sig om opsøgende arbejde i den muslimske verden, viser disse tal, at indsatsen ikke primært bør fokuseres på Mellemøsten, siger han og fortsætter:

- Hvis målet er at skabe bedre forståelse mellem USA og den muslimske verden, bør vores fokus være på Sydøstasien og ikke Mellemøsten.