Når tingene ikke lykkes, skal vi kaste garnet ud til den anden side

27-årige Maiken Skov Andersen bor i bofællesskab i Høje Taastrup ved København og har dagligt brug for ...

27-årige Maiken Skov Andersen bor i bofællesskab i Høje Taastrup ved København og har dagligt brug for støtte. Den får hun ikke bare fra mennesker, men også fra Gud, fortæller hun. – Foto: Kristelig Handicapforening

”Livet er fuld af knubs og udfordringer, men det at have Jesus i hånden gør det lettere. Jeg tror ikke på, at Jesus bare glatter ud og fjerner alle sten
Maiken Skov Andersen

Maiken Skov Andersen er ud af en stor præstefamilie, og selvom det ikke er hende, som står på prædikestolen, så er det ofte hendes tillidsfulde gudsforhold, der lyttes til i familien. Søndagens prædikentekst minder hende om, at Jesus hjælper med at finde vej

Maiken Skov Andersen er vant til, at det er hendes familie, som oftest løber med spaltepladsen i aviserne og skriver bøger om tro og teologi, som får plads på hylderne hos boghandlerne.

Hun er datter af teologerne Eleonora og Leif Andersen. Moderen er terapeut og var for mange år siden med til at stifte Sankt Lukas Rådgivningstjeneste, faderen var rejsepræst og desuden lektor på Menighedsfakultetet i Aarhus og forfatter til flere bøger.

”Jeg er præsten, men hun er prædikanten.” Sådan sagde Michael Skov Rygaard Andersen, storebror til Maiken Skov Andersen, for ganske nylig om sin søster i et interview til det kirkelige magasin Torvet.

Derfor lytter man også gerne til 27-årige Maiken Skov Andersen i troens spørgsmål. Hun er født med en mindre hjerneskade, og selvom hjerneskaden hverken er til at se eller høre umiddelbart, så lever Maiken Skov Andersen med den hver dag.

”Den giver mig flere og andre udfordringer end dem, som andre mennesker har. Jeg har brug for hjælp og støtte i hverdagen,” siger Maiken Skov Andersen, der er førtidspensionist og bor i Kristeligt Handicapforenings bofællesskab TreHuse

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.