Prøv avisen
Før søndagen

Når tingene ikke lykkes, skal vi kaste garnet ud til den anden side

27-årige Maiken Skov Andersen bor i bofællesskab i Høje Taastrup ved København og har dagligt brug for støtte. Den får hun ikke bare fra mennesker, men også fra Gud, fortæller hun. – Foto: Kristelig Handicapforening

Maiken Skov Andersen er ud af en stor præstefamilie, og selvom det ikke er hende, som står på prædikestolen, så er det ofte hendes tillidsfulde gudsforhold, der lyttes til i familien. Søndagens prædikentekst minder hende om, at Jesus hjælper med at finde vej

Maiken Skov Andersen er vant til, at det er hendes familie, som oftest løber med spaltepladsen i aviserne og skriver bøger om tro og teologi, som får plads på hylderne hos boghandlerne.

Hun er datter af teologerne Eleonora og Leif Andersen. Moderen er terapeut og var for mange år siden med til at stifte Sankt Lukas Rådgivningstjeneste, faderen var rejsepræst og desuden lektor på Menighedsfakultetet i Aarhus og forfatter til flere bøger.

”Jeg er præsten, men hun er prædikanten.” Sådan sagde Michael Skov Rygaard Andersen, storebror til Maiken Skov Andersen, for ganske nylig om sin søster i et interview til det kirkelige magasin Torvet.

Derfor lytter man også gerne til 27-årige Maiken Skov Andersen i troens spørgsmål. Hun er født med en mindre hjerneskade, og selvom hjerneskaden hverken er til at se eller høre umiddelbart, så lever Maiken Skov Andersen med den hver dag.

”Den giver mig flere og andre udfordringer end dem, som andre mennesker har. Jeg har brug for hjælp og støtte i hverdagen,” siger Maiken Skov Andersen, der er førtidspensionist og bor i Kristeligt Handicapforenings bofællesskab TreHuse i Høje Taastrup ved København.

Til trods for, at hun ikke magter et almindeligt fuldtidsjob, er det vigtigt for hende at bruge sig selv og sine kompetencer; at træde ud i og være en del af livet. Hun arbejder til daglig i bibliotekscaféen Brønden i Brøndby Strand ved København.

Andre læser lige nu