Nu kan man købe falske jomfruhinder over nettet

En falsk jomfruhinde kan købes billigt over nettet. Tilbuddet taler især til religiøse grupper, hvor kvinden skal være jomfru, når hun skal giftes

Nu kan blandt andet muslimske kvinder, som skal være jomfruer ved begyndelsen af ægteskabet, købe en falsk mødom over nettet (Modelfoto)
Nu kan blandt andet muslimske kvinder, som skal være jomfruer ved begyndelsen af ægteskabet, købe en falsk mødom over nettet (Modelfoto). Foto: Mette Frandsen.

Med cirka 180 kroner på lommen og et par minutter foran tastaturet kan man bestille en falsk jomfruhinde over nettet på hjemmesiden hymenshop.com.

Kys din dybe, mørke hemmelighed farvel og gift dig i tryghed for kun 29,95 dollars. Ingen operation, ingen bivirkninger. Fri fragt, lyder firmaets slogan.

LÆS OGSÅ: Vil han fravælge mig, når jeg ikke er jomfru?

Som teksten antyder, er tilbuddet især målrettet de kvinder, som ifølge deres religion skal være jomfru ved ægteskabets begyndelse. Det skriver Politiken.

Kunderne får en lille geléklump tilsendt med posten. Den skal kvinden føre op i skeden før samleje, og når manden rammer den, sprænges geléen, og lidt rød farve løber ud.

LÆS OGSÅ: Mødomskontrol og jomfrutegn

Den slags tilbud kan være løsningen for eksempelvis muslimske kvinder, som forventes at være jomfruer, når de bliver gift og som i visse tilfælde bliver straffet hårdt, hvis ikke de er det. Koranen anbefaler nemlig, at seksuallivet begrænses til at foregå inden for rammerne af et lovformeligt ægteskab (24:33). Og her plejer en rød plet på lagenet at blive betragtet som bevis på kvindens jomfruelighed, selvom forskning viser, at kun cirka hver femte pige bløder ved første samleje.

Der findes hverken tal eller opgørelser over, hvor mange kvinder herhjemme, der benytter sig af tilbud som det beskrevne. Men kvinder har i årevis haft mulighed for at få rekonstrueret deres jomfruhinde ved et kirurgisk indgreb, hvor en del af slimhindefolderne rundt i skeden bliver syet sammen. Heller ikke disse operationer findes der tal på, eftersom kvinderne ofte gerne vil holde operationen hemmelig.

LÆS OGSÅ: Koranen omtaler hverken mødom eller jomfrutegn

Kristina Abu-Khader Aamand er sygeplejerske og socialrådgiver og arbejder blandt andet med at rådgive unge kvinder med minoritetsbaggrund om mødomsproblematikken. Hun fortæller til Politiken, at kvinderne jævnligt taler om at købe den falske mødom af gelé eller at lade sig operere for at leve op til mandens og familiens krav.

Men ingen af delene løser problemet. I stedet skal kvinderne have viden om, hvordan de er skabt, så vi kan fjerne den her myte om, at en hinde er et bevis for, at man er jomfru. Og så skal de have støtte til at takle problemerne med at leve op til de her traditioner, siger hun.

LÆS OGSÅ: Vil Allah tilgive mig for sex før ægteskabet?