Ny kirkeminister kan give mindre trossamfund bedre muligheder

Mette Bock er ny kirke- og kulturminister. Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO

Valget af Liberal Alliances Mette Bock som kirkeminister kan medføre mere debat om folkekirkens struktur og mere plads til folk med andre overbevisninger, lyder reaktionerne

Blæser der nye vinde for folkekirken og de andre mindre trossamfund i Danmark? Det har iagttagere forskellige bud på, efter at regeringen i går præsenterede Liberal Alliances Mette Bock som ny minister for kirke og kultur.

For på den ene side er der tale om et parti og en politiker, som det seneste år har markeret sig med nogle kontroversielle forslag om folkekirken, og som i går også meldte ud, at de forslag fortsat kan komme på dagsordenen. På den anden side er den nye minister en politiker med respekt for folkekirken og med stærke rødder i kirke- og højskolemiljøet.

Begynder man med det sidste, så står Mette Bock solidt plantet i midten af folkekirken, og selvom hun på et tidspunkt offentligt har distanceret sig fra traditionelle kirkelige fløje som den mis-sionske, mener formand for Indre Mission Hans-Ole Bækgaard, at der på mange måder er grund til at glæde sig over valget af hende som ny kirkeminister.

”Hun er selv kirkeligt aktiv og lægger ikke skjul på det. Hun har altid givet udtryk for, at hun har blik for, at der skal være plads og muligheder for folkekirkens mindretal. Det ved jeg

Prøv en måned for 0 kr.
Alle læsere kan få adgang til alle artikler og avisen i 4 uger uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.