Prøv avisen

Nye anklager mod Thor Pedersen

Finansministeren føler sig udsat for hetz efter avisartikel

- Det er et forsøg på at latterliggøre mig personligt og skade mig politisk.

Sådan reagerer finansminister Thor Pedersen (V) på oplysninger i Politiken om, at han pyntede på ansøgningen i en grad, så det bragte ham på kanten af sandheden, da han i 1996 søgte om tilladelse til at købe den første af de i alt tre gårde, han nu ejer i Nakke ved Rørvig på Sjælland.

Thor Pedersen var ikke landbrugsuddannet og skulle derfor have en dispensation fra Jordbrugskommissionen for Vestsjællands Amt for at købe sin drømmeejendom. Et af hans argumenter for, at han skulle have dispensation, var, at han »tilbage i tiden forestod driften af sine forældres gård i Hillerød«.

Imidlertid solgte Thor Pedersens forældre gården i 1964 - samme år som Thor Pedersen blev student. Politiken sætter derfor spørgsmålstegn ved, om Thor Pedersen reelt har drevet gården, som Thor Pedersens far, der købte gården i 1957, oven i købet bortforpagtede i de første år.

Finansministeren afviser, at han har skrevet noget som helst ukorrekt i sin dispensationsansøgning.

- Det kan godt være, det er svært i dag at forstå for mange, at man som gymnasieelev passer et landbrug. Men det var det, jeg gjorde. Jeg dyrkede jorden, vi købte maskiner og klarede det selv, siger Thor Pedersen.

Han bekræfter, at jorden var bortforpagtet i de første år, indtil han begyndte i gymnasiet.

- I den periode hjalp vi forpagteren. Det var en del af aftalen. Vi hjalp med at hakke roer og klare alt muligt. Min far opsagde forpagtningsaftalen, og derefter overtog vi selv driften og købte maskiner og klarede markarbejdet. Og det gjorde jeg. Jeg pløjede, harvede og såede, siger han. /ritzau/