Prøv avisen

Evangelist-leder: Om jeg så er den eneste, så bliver jeg stående

Leder af Evangelist Christian Hedegaard er optimistisk: "Vi har faktisk aldrig været så langt ude med evangeliet som nu." - Foto: Leif Tuxen.

Selvom hele ledelsen har forladt Evangelist-kirken Powerhouse i Nordsjælland, er lederen af den omstridte bevægelse optimist: "Vi ser mirakler hele tiden"

Christian Hedegaard, en samlet ledelse har forladt frikirken Powerhouse. Er Evangelist ved at gå i opløsning?

"Nej. Lad mig give dig overskrifterne. Powerhouse er en selvstændig forening, som ikke har relation til Evangelist. Kun en åndelig relation. Vi har givet mange af vores lokale medlemmer til Powerhouse, for at kirken kunne starte op. De mødes i min hal på min ejendom, og da der ikke er nogen til at lede lige nu, har jeg valgt at tage ansvar og kalde til bøn, indtil de finder en ny ledelse. Men Evangelist bliver ikke ramt af, at ledelsen er gået fra Powerhouse."

Mange har beskrevet Powerhouse-præsten Joseph Berg som din højre hånd. Nu er han gået sammen med resten af ledelsen. Hvordan vil du klare dig uden ham?

"Joseph har ikke siddet i min bestyrelse siden sidste år, og efterfølgende har han ikke været leder i Evangelist. Han har gjort et stort stykke arbejde. Han er udbrændt, han har slidt sig selv op, og det har jeg respekt for. Præster brænder ud. Det er et stort problem for mange i Danmark. Lige nu er der enorm forvirring i kirken Powerhouse, fordi lederskabet er gået. Det gør ondt på mange mennesker, som har fulgt dem og set op til dem. Men jeg tror, der rejser sig en ny ledelse."

Men hvordan vil du klare dig?

"At Joseph og andre stopper som ledere, betyder ikke, at jeg stopper mit kald. Mennesker kommer, og mennesker går. Jeg har Jesus ved min side, så jeg vil klare mig nøjagtigt som før. Jeg føler mig overhovedet ikke ringere stillet. Hvis jeg skulle stoppe, når nogle bliver uenige eller brænder ud, skulle jeg have stoppet den første måned for 14 år siden. Hvis jeg skulle stå af, når medierne skriver noget negativt, ville jeg være stået af for længst. Om jeg er den eneste, der står tilbage, bliver jeg stående."

Ifølge vores kilder har Evangelist voldsomme økonomiske problemer, og det tærer på medlemmer og ledelse. Har I økonomiske problemer?

"Vi har været gennem en hestekur og har måttet fyre medarbejdere. Nu har vi rettet et kæmpe underskud op og er back on track. Vi har faktisk aldrig været så langt ude med evangeliet som nu. Blandt andet sender vi tv over hele Skandinavien."

Men behandlingshjemmet Vildkildegård blev solgt på tvangsauktion, Evangelist-medlemmer, involveret i Tranum Ferieby, gik konkurs og tabte en masse penge. Hvordan hænger det sammen med en god økonomi?

"Alle de ejendomme er ejet af folk privat. Personerne fra Vildkildegård var medarbejdere i Evangelist, men stedet har intet med Evangelist at gøre. Feriebyen var et projekt under ejendomsselskabet Zelot, som Evangelist aldrig har haft noget med at gøre økonomisk. Mange medlemmer købte huse, cirka 50 ud af 150 købere havde relation til Evangelist via frikirkemiljøet, men Evangelist har ikke været økonomisk involveret i feriebyen."

Hvordan kan du sige, at Gud er med dig, når der er alle de problemer?

"Vi ser kæmpestore mirakler hele tiden. Når vi er ude at prædike, bliver mennesker frelst, udfriet og helbredt. Jeg synes, det er et mirakel, når en hashryger stopper med at ryge hash, eller når en blind får synet igen, eller når en, der kommer fra en djævlekult, bliver kristen og udfriet fra onde ånder, eller når en psykisk syg, der ville slå mig ihjel, bliver rask. Det viser mig, at Gud er med mig."