Prøv avisen

Omstridt nedrivning af musikskole i Ringkøbing bymidte er begyndt

Borgerinitiativet Bevar Ringkøbing Bymidte har i månedsvis kæmpet for at få menighedsrådet til at trække deres beslutning tilbage om at rive byens gamle musikskole ned. Foto: Jens Bach

Utilfredse borgere har deponeret deres udmeldelse af folkekirken, hvis nedrivning af Ringkøbings gamle musikskole bliver en realitet

Håbet synes ude for de ringkøbingensere, der har kæmpet en hård kamp for at bevare den gamle musikskole i midten af Ringkøbing. Den indvendige nedrivning af den gamle bygning er nemlig begyndt. Asbest skal fjernes fra loftet, og blymaling er ved at blive skrabet af væggene, før bygningen bliver jævnet med jorden.

Siden Ringkøbing Menighedsråd besluttede at rive bygningen for at bygge et nyt menighedshus, har der været stor opstand blandt byens borgere.

Borgerinitiativet Bevar Ringkøbing Bymidte har i månedsvis kæmpet for at få menighedsrådet til at trække deres beslutning tilbage. Blandt andet har de anket beslutningen til Ribe Stift, men uden held.

”Vi synes, Ringkøbings hjerte bliver revet ned. Det er den centrale del af byen. Vi synes ikke, menighedsrådet har føling med, hvad byen ønsker,” har Birthe Pedersen, der er talskvinde for Bevar Ringkøbing Bymidte, udtalt til TV Midtvest.

Når musikskolen bliver revet ned, får det ikke kun konsekvenser for bymidten. 58 utilfredse borgere har således deponeret deres udmeldelse af folkekirken, hvis nedrivningen bliver en realitet.

Næstformand i menighedsrådet, Svend Aage Hoppe, undrer sig over, at ”en gammel faldefærdig bygning” kan få folk til at melde sig ud.

”Det kan jo få den konsekvens, at man melder sig ind og ud, alt efter om man er uenig med et menighedsråd i et enkelt spørgsmål,” har han tidligere sagt til Kristeligt Dagblad.