Prøv avisen

Omstridte hackere nedlægger kirke-hjemmesider

Tre amerikanske kirker har fået deres hjemmesides indhold byttet ud med en video med den ateistiske frontfigur Richard Dawkins og en besked fra hacker-gruppen Anonymous

.

Har hacker-samfundet Anonymous erklæret krig mod religion?

Det påstås i hvert fald, selvom det endnu ikke kan siges med sikkerhed, om der i virkeligheden er tale om et enkelt angreb begået af folk med svag eller ingen tilknytning til det berygtede netværk af hackere.

Spørgsmålet rejses på grund af et net-angreb på tre kirker i staten North Carolina i USA i fredags.

Ovenstående video var nemlig hvad, kirkegængerne i North Carolina kunne finde, når de besøgte deres kirkes hjemmeside.

Væk var det normale indhold med programoversigter, diskussionsfora og bønneudvekslinger. I stedet kunne kirkegængerne se denne video med religions-kritikeren Richard Dawkins, som holder tale under overskriften "En ateists kald til våben".

Nedenunder videoen var på alle tre kirkers hjemmesider en længere skrivelse og et budskab om, at "Anonymous melder krig mod religion."

LÆS OGSÅ: Hackere gør Scotland Yard og FBI til grin

IfølgeExaminer.com, var det hjemmesiderne tilhørende Bethel Outreach International Church, Charlotte International Church og Crossfire Ministries, der blev hacket.

Anonymous er en internetbaseret bevægelse, der er særlig kendt for sin modstand mod scientology, for sin støtte til Wikileaks og piratkopiering og for at have hacket FBI, VISA, MasterCard med flere. Og vel egentlig lige så meget for at bære Guy Fawkes-masker fra tegneserien og filmen V for Vendetta i videoer og ved demonstrationer.

Hvem, Anonymous er, og om det vitterlig erAnonymous, der står bag hacker-angrebet på de tre amerikanske kirker, eller bare nogle få mennesker, der har set sig sure på kirker i North Carolina, er selvsagt ikke muligt at vide.

Men deres budskab er da kommet igennem. Udover videoen skriver hackerne på kirke-hjemmesiderne:

Være hilset, med-pirater,
Lad os melde klart ud med det samme: enhver form for religion er en sydom i verden. En sygdom, der avler had og intollerence, en sygdom, som får folk til at føre krig mod deres medmennesker, en sygdom, der kom til denne verden for lang tid siden, da menneskeracen var uuddannet, en sygdom, som bragte falsk håb med sig [...]

Og så videre i samme spor. (Læs resten af teksten på engelsk her).

Fredagens angreb er endnu et i en række af anonyme online angreb foretaget af folk, der kalder sig medlem af sammenslutningen af hackere Anonymous. For en uge siden blev en række FBI-relaterede hjemmesider lagt ned. I en række YouTube-videoer fra de sidste uger og måneder opfordrer organisationen amerikanske statsborgere til at gøre oprør mod deres regering.

Nogle kommentatorer har fundet hackerangrebet på de tre kirker i North Caroline underligt i forhold til Anonymous' vanlige stil. For eksempel Internetmagasinet WebProNews, der undrer sig dels "fordi, krigen mod religion kun føres mod kristne kirker i North Carolina," dels fordi det er såkaldt moderate kirker med socialt sigte "i stedet for mere udskældte kirker som for eksempel Westboro Baptist Church".

Under alle omstændigheder kan kirkegængere i North Carolina foreløbigt puste lettet ud. Video og tekst fra Anonymous er væk fra hjemmesiderne, og det er atter muligt at finde ud af, hvornår næste arrangement i kirkerne finder sted.

Andre læser lige nu