Overblik: Her er de vigtigste tal om folkekirken i 2016

Hvor mange er medlem af folkekirken? Hvor mange bliver døbt, konfirmeret, gift og begravet i kirken? Gå på opdagelse i kirkestatistikken neden for

Hvor mange bliver døbt, viet og konfirmeret i de danske folkekirker? Og hvordan står det til med medlemsprocenten i de danske kirker? Få svar i statistikken neden for.
Hvor mange bliver døbt, viet og konfirmeret i de danske folkekirker? Og hvordan står det til med medlemsprocenten i de danske kirker? Få svar i statistikken neden for. Foto: Scanpix.

4.387.571. Så mange danskere var pr. 1. januar 2016 medlemmer af folkekirken. Det svarer til 76,9 procent af befolkningen.

Hvert kvartal offentliggør Danmarks Statistik medlemstal og ind- og udmeldelser og én gang om året tal for kirkelige handlinger som dåb og begravelse. 

Statistik er tørre tal, men bag tallene er der mennesker og historier om samfundet og kirkens udvikling.

I grafikkerne neden for kan du se, hvor mange der bliver døbt, konfirmeret og begravet i kirken. Du kan se, at antallet af udmeldelser var særligt i højt i 2012, hvilket ifølge flere religionssociologer hænger nært sammen med debatten om vielser af par af samme køn, der fik både modstandere og tilhængere af et særligt vielsesritual til at melde sig ud. 

Du kan også se, at flere kvinder end mænd er medlem af folkekirken, hvilket der ikke findes nogen enkle forklaringer på. 

Du kan finde mange flere bud på udviklingen i tallene for folkekirken i Kristeligt Dagblads mange artikler om emnet. Men du kan også selv gå på opdagelse i grafikkerne her på siden.

Research: Lise Lotte Nedergaard