P1’s trosstof var til debat på Folkemødet

Debat om P1s nedpriotering af trosstoffet v./Frikirkenet: Thomas Buch-Andersen, Kanalchef P1. Erik Bjergager, ...

Danmarks Radio er ved at udvikle en blind vinkel for kristendommens betydning for danskerne, mener Kristeligt Dagblads chefredaktør Erik Bjerager, der lørdag deltog i en folkemødedebat med P1’s kanalchef Thomas Buch-Andersen, der ikke ville bekræfte, at ”Mennesker og tro” lukker. -Foto: Ditte Lysgaard Holm/Ritzau Foto Foto: Ditte Lysgaard Holm

Kristeligt Dagblads chefredaktør Erik Bjerager og P1’s kanalchef Thomas Buch-Andersen har hvert sit syn på P1’s behandling af trosstoffet

P1’s kanalchef Thomas Buch-Andersen vinker smilende de sidste to tilskuere frem på de frie pladser i FrikirkeNets telt på Folkemødet. De sidstankomne bærer begge t-shirts fra Ateistisk Selskab, men her er der kirkekaffe til både kirkevante og kirkefremmede gæster.

”Mellem himmel og jord” hedder teltet, og dagens store debat handler om, hvorvidt P1 nedprioriterer trosstoffet. Debatten blev allerede planlagt i efteråret, hvor DR havde besluttet at lukke både Eksistens og Religionsrapport, som blev erstattet af ”Supertanker” og ”Tidsånd”.

Og mange kristne lyttere blev ekstra bekymrede, da det for nyligt kom frem i Kristeligt Dagblad, at DR også har planer om at lukke ”Mennesker og tro” til årsskiftet, forklarer mødets vært fra FrikirkeNet, Poul Kirk.

Det er DR’s tidligere kanalchef Finn Slumstrup, der styrer debatten mellem Kristeligt Dagblads chefredaktør Erik Bjerager og Thomas Buch-Andersen, der stoler på ordstyrerens dømmekraft, fordi det netop var Slumstrup, der ansatte Thomas Buch-Andersen 20 år tidligere, som han muntert fortæller.

Men det er Erik Bjerager, der

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.