Paven tænder juletræ med iPad

SE VIDEO Paven vil bruge moderne elektronik til at tænde enormt elektrisk juletræ

Skive er en by af en vis størrelse, og der er tilsyneladende også flere måder at komme ind til centrum på. -- Foto: Leif Hjernøe.
Skive er en by af en vis størrelse, og der er tilsyneladende også flere måder at komme ind til centrum på. -- Foto: Leif Hjernøe. Foto: Osservatore Romano Denmark

Når paven den 7. december skal tænde et af verdens største juletræer, behøver han ikke bevæge sig ud på de 220 kilometer landevej mellem Vatikanstaten og byen Gubbio, hvor 730 farvede lanterner snart danner en lysende juletræsfigur op ad Ingino-bjerget.

I stedet kan Benedict XVI sidde komfortabelt i Vatikanstatens pavelejlighed og tænde det elektriske juletræ ved hjælp af et tryk på sin iPad, som er en såkaldt tavle-computer. Det beretter det katolske nyhedsbureau Catholic News Service.

LÆS OGSÅ: Bibelen slår Angry Birds på app-markedet

Inden træet tændes vil paven via videoforbindelse takke de mange frivillige, som har reserveret tre måneder af deres fritid til at opstile det enorme juletræ.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgerne i Gubbio har hvert år siden 1981 bygget træet, der i 1991 blev kåret til verdens største af Guinness Rekordbog. Træet, der kan ses på 50 kilometers afstand, er forbundet med 8,5 kilometer elektrisk kabel og kravler imponerende 650 meter op ad bjergskråningen i Gubbio.

LÆS OGSÅ: Den kristne kirke skal bruge alle kommunikationskanaler