Prøv avisen

Pia Kjærsgaard: Kirken mister sin eksistensberettigelse

To sager med sognepræst Massoud Fouroozandeh (tv) og imam Abdul Wahid Pedersen får Pia Kjærsgaard til at sige, at kirken er i krise

Kirken har ingen eksistensberettigelse, hvis den sidestiller alle religioner, siger Pia Kjærsgaard (DF) som reaktion på to sager fra den forgangne uge. Kirkeministeren er uenig

Hvis den kristne kirke ikke længere er kristen, men ligestiller alle religioner, har den ingen eksistensberettigelse mere.

Sådan skriver Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard efter at have læst om to sager, som Kristeligt Dagblad har taget op i den forgangne uge.

Den ene handler om, at en kirke på Nørrebro inviterede imamen Abdul Wahid Pedersen til at tale om temaet fred i kirken i pinsen.

Den anden handler om, at en menighedsrådsformand i Holbæk ikke ønskede, at et foredrag med sognepræsten og eks-muslimen Massoud Fouroozandeh skulle finde sted i kirkens regi af frygt for at støde lokale muslimer.

LÆS OGSÅ: Præst skulle holdes væk fra kirke af hensyn til muslimer

De to historier illustrerer hver især den krise, som folkekirken befinder sig i, skriver Pia Kjærsgaard i et indlæg hos Den Korte Avis.

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at en del af medlemsflugten (fra kirken, red.) skyldes eksempler som de ovennævnte. Hvorfor i alverden skulle man dog blive i en kirke, der ikke alene er politiserende, men som også handler i direkte modstrid med den kristne tro, skriver hun.

Hun fortsætter med at skrive, at de mennesker, der melder sig ud af kirken på grund af sager som disse, ender med at løbe kirkeministerens ærinde, fordi han og hans parti ønsker at adskille kirke og stat, som hun skriver.

Folkekirken er dem en torn i øjet derfor skal den udvandes til ukendelighed. Jo mere ligegyldig den bliver, desto bedre.

Men den kritik rammer helt ved siden af, mener ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen (RV).

LÆS OGSÅ: Kirke inviterer imam til at tale ved pinsegudstjeneste

Jeg synes, hun (Pia Kjærsgaard, red.) endnu engang bruger folkekirken i sit eget politiske korstog. Pia Kjærsgaard har åbenbart ikke særlig stor tillid til folkekirken. Det har jeg - og jeg mener ikke, det er i orden at tage vores folkekirke som gidsel, sådan som Pia Kjærsgaard gør, skriver Manu Sareen i en mail til Kristeligt Dagblad.

Kirkeministeren mener ikke, man kan generalisere noget som helst ud fra de to nævnte sager.

Selvfølgelig kan man ikke bruge to enkeltstående begivenheder til at påstå, at folkekirken tager overdrevent hensyn til muslimer. Jeg mener heller ikke, at man kan bruge dem til at påstå, at folkekirken ligestiller andre religioner med kristendommen. Det kan eller skal folkekirken jo heller ikke gøre.

Manu Sareen understreger, at han synes, det er godt og naturligt, at folkekirken er interesseret i en dialog med repræsentanter fra andre religioner.

Og jeg vil helt overlade til præst og menighed at beslutte, hvordan den eventuelle dialog skal foregå, skriver han.