Prøv avisen

Pilgrimsvandrere tyvstartede Himmelske Dage

Pilgrimsvandrere passerer Ingvar Cronhammars Elia-skulptur på deres vandring mod Herning.

Inden den officielle åbningsgudstjeneste havde pilgrimsvandrere fra fire kirker uden for Herning allerede taget hul på Himmelske Dage i dag

En flok på 20-30 kirkegængere i regntøj samlede sig foran sognehuset ved Gjellerup Kirke ved Herning efter en tidlig gudstjeneste i dag.

I forlængelse af den såkaldte pilgrimsgudstjeneste skulle de vandre cirka otte kilometer vestpå mod Herning by for at være med til den officielle åbningsgudstjeneste nogle timer senere.

En af dem var Preben Rosenkilde, der allerede inden gudstjenesten var gået 25 kilometer fra Engesvang ved Silkeborg klokken 5 om morgenen for at være med. Efter gudstjenesten vandrede han med de andre ind mod Herning for at være med til Himmelske Dages åbning.

”Min kone og jeg var været med til pilgrimsvandringer i over 10 år. For mig er det en blanding af noget religiøst og det, at det er rart at gå,” siger han.

Gudstjenesten i Gjellerup Kirke bar præg af, at temaet for Himmelske Dage er ”Gå med”.

Flere af deltagerne havde allerede vandret dertil dagen forinden, og præsten udlagde temaet i sin prædiken.

”Jesus Kristus siger ’følg mig’. Det er en opfordring til at gå med, til at være i bevægelse og til at fortsætte din vandring med Gud i livet,” sagde han blandt andet.

Udenfor var Preben Rosenkilde så småt på vej videre mod Herning. Efter de sidste arrangementer på dagen var det hans plan at tage bussen tilbage til Engesvang.

”Højdepunkterne for mig bliver nok åbningsgudstjenesten og så U2-gudstjenesten,” sagde han, inden han gik ind mod Herning.

Udover i Gellerup Kirke blev der holdt pilgrimsgudstjeneste i tre andre kirker syd, nord og vest for Herning for at symbolisere de fire verdenshjørner.

Til gudstjensten i Gjellerup blev der også bedt for men-nesker fra alle fire verdenshjørner.