Politianmeldelse: Så hårdt er Jehovas Vidners sprogbrug

MED AFSTEMNING: Tirsdag eftermiddag blev Jehovas Vidner politianmeldt for brud på racismeparagraffen. Læs hele anmeldelsen her

Politianmeldelse: Så hårdt er Jehovas Vidners sprogbrug

De er syge i sindet. De skal hades som fjender. Og de spreder løgne og er som gift for kristne.

Sådan lyder nogle af anklagerne mod frafaldne medlemmer af Jehovas Vidner. Bevægelsen blev tirsdag eftermiddag politianmeldt for brud på straffelovens racismebestemmelser i dens hårde angreb på frafaldne medlemmer.

LÆS OGSÅ:Professor: Bibelen er ikke hævet over racisme-paragraffen

Det er Støttegruppen for tidligere Jehovas Vidner, der har politianmeldt bevægelsen. I den 17 sider lange anmeldelse har støttegruppen samlet eksempler på Jehovas Vidners hårde retorik fra 1981 og frem til i dag. Eksemplerne er både taget fra bøger, Vagttårnet og fra taler.

Viborg Lokalpoliti bekræfter, at de har modtaget anmeldelsen, men siger, at der kan gå adskillige uger, inden de får vurderet, hvorvidt der er grundlag for at rejse en sag.

Læs hele politianmeldelsen her.

Fakta: Sådan lyder racismeparagraffen, straffelovens § 266b
Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.