Prøv avisen

Politiet dropper sag mod abbedisse

Abbedisse Moder Theresa Brenninkmeijer, her fotograferet i 2001, blev i dag afhørt af politiet i forbindelse med anklager om blandt andet uagtsomt manddrab tilbage i 1993. Politiet fandt ikke grundlag for at rejse en sigtelse. Foto: Thomas Arnbo, Nordfoto

Der bliver ikke rejst sigtelse mod abbedissen moder Theresa fra Sostrup Kloster, oplyser politiet, efter hun mandag blev afhørt.

Abbedisse moder Theresa fra Sostrup Kloster på Djursland slipper for en sigtelse, oplyser Østjyllands Politi. Hun er i en bog blevet beskyldt for have låst en dement nonne ude, der senere blev fundet død.
Episoden skulle have fundet sted i 1993, men politiet vurderer, at der ikke grundlag for at rejse sigtelse.
- Vedrørende den 75-årige demente kvinde er der helt grundlæggende tale om en ulykkelig hændelse. På baggrund af undersøgelsen kan det imidlertid konstateres, at den demente nonne døde som følge af en hjerneblødning og dermed af "naturlige årsager," hedder det i en pressemeddelelse fra Østjylland Jylland, der derfor ikke rejser sigtelse i sagen.
Politiet når frem til, at der var tale om en "naturlig død" på baggrund af en dødsattest fra 1993, og ordensmagten betragter undersøgelsen som afsluttet.
Sagen blev taget op, efter at den tidligere nonne på Sostrup Kloster i Norddjurs, Helene Hägglund, har fortalt om gentagne overgreb foretaget af abbedisse moder Theresa, hvis borgerlige navn er Theresa Brenninkmeijers.
Blandt andet fortalte Hägglund, at abbedissen en novembermorgen i 1993 låste en svært dement nonne ude i klostergården, fordi hun forstyrrede morgenbønnen. En halv time senere fandt Helene Hägglund den demente kvinde død.
Politiet kunne i første omgang ikke komme i kontakt med moder Theresa, da hun opholdt sig i Peru. Derfor gik der en rum tid, før hun omsider blev afhørt.
/ritzau/