Prøv avisen

Politiet dropper sag mod Faderhuset

Ruth Evensen, leder af Faderhuset. - Foto: Mette Frandsen.

En anmeldelse fra Børns Vilkår resulterer ikke i en sigtelse mod Faderhuset

I februar meldte organisationen Børns Vilkår den kontroversielle frikirke Faderhuset til politiet. Anmeldelsen drejede sig blandt andet om en deltager på en af kirkens børne- og ungdomslejre, der angiveligt skulle have fået holdt hovedet under vand.

Politiet har nu undersøgt sagen og vurderer, at der ikke er grundlag for at rejse sigtelse mod Faderhuset, oplyser Søren Ravn Nielsen, vicepolitiinspektør og leder af den centrale efterforskningsafdeling for personfarlig kriminalitet.

- Der er en enkelt episode, vi har brugt en del energi på at undersøge. Men den har ikke ført til et grundlag for at rejse sigtelse mod nogen. Påstanden lød, at en deltager på lejren havde fået holdt hovedet under vand. Men det viser sig, at det ikke forholder sig sådan. Vedkommende føler sig ikke krænket, siger han.

Cementering af tidligere afgørelse
En del af anmeldelsen fra Børns Vilkår handlede om en sag, Politiet allerede havde undersøgt i forvejen, hvor der heller ikke blev rejst sigtelse.

- Vi har yderligere undersøgt nogle forhold og har kunnet konstatere, at der ikke er grundlag for at rejse sigtelse. Så det er faktisk en cementering af den afgørelse, der blev truffet i 2008, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Børns Vilkår.