Politiet undskylder for kirkerazzia

Migrantkirke dropper klagesag mod politiet efter afklarende møde med politiet. Vi skulle aldrig være gået ind i kirken, siger politiet

En migrantmenighed på Amager oplevede forrige søndag at få gudstjenesten afbrudt af en politirazzia. Det skulle ikke være sket, siger politiet nu.
En migrantmenighed på Amager oplevede forrige søndag at få gudstjenesten afbrudt af en politirazzia. Det skulle ikke være sket, siger politiet nu.

Det var en klokkeklar fejl, da en politigruppe forrige søndag afbrød en gudstjeneste i en migrantkirke på Amager for at tjekke kirkegængernes identitetspapirer.

Så klar er meldingen nu fra Københavns Politi.

Vi beklager, at vi har foretaget en aktion mod en kirke. En kirke er et særligt rum, og det er ikke et sted, hvor vi laver rutinekontrol, siger Jan Bjørn, politiinspektør ved Københavns Politi.

LÆS OGSÅ: Kirkegængere overrasket: Politiet udførte razzia i migrantkirke

Politiaktionen fandt sted i den afrikanske menighed The Redeemed Christian Church of God, der er en del af pinsekirken og holder til på Amagerbrogade i København. Her mødte fire civilklædte betjente op og bad kirkegængerne vise identitetspapirer. Under aktionen spærrede politiet kirkens udgange af, så ingen kunne forlade rummet.

Som Kristeligt Dagblad efterfølgende har beskrevet, har politiaktionen i kirken vakt forargelse i kirkelige kredse. Jan Bjørn forklarer, at politiet nu har undersøgt, hvad der gik galt ved aktionen.

LÆS OGSÅ: Kritik: Politirazzia i kirke diskriminerer nydanskere

Vi kan konstatere, at vores medarbejdere troede, der var tale om et forsamlingslokale. Og derfor opfattede de heller ikke, at der var en kirkelig handling i gang. Hvis vi havde vidst, at det var en kirke, var vi ikke gået derind, understreger han.

Politiet holdt tirsdag et møde med præsten fra migrantkirken samt med Kirkernes Integrations Tjeneste og Danske Kirkers Råd. Her har politiet undskyldt episoden og samtidig understreget, at de vil sørge for, det ikke sker igen.

Vi må simpelthen gøre vores research bedre, siger Jan Bjørn.

De involverede parter har tidligere sagt, at de vil klage over politiets aktion. Men den klagesag er nu lagt på hylden, siger Hans Henrik Lund fra Kirkernes Integrations Tjeneste.

Politiet har nu beklaget. Og min opfattelse er, at vi nu har en gentleman-aftale om, at de ikke vil foretage razziaer under gudstjenester. Derfor vil vi ikke gå videre med en klagesag, siger han.

LÆS OGSÅ: Videbæk: Er det lige efter bogen at bryde ind i en gudstjeneste?

Samtidig forklarer han, at de under mødet talte med politiet om, at de skal samarbejde om de udfordringer, der er i miljøet. Det kan blandt andet være folk, der bliver fanget i illegalt arbejdskraft eller udsat for menneskehandel.

Vi er enige om, at vi skal bruge hinandens ressourcer til at afdække problemerne, understreger Hans Henrik Lund.