Prøv avisen

Politikere omdøber julen til lysfestival

Julen er blevet omdøbt til 'vinter lysfestival' i England for at gøre den mere rummelig. - Foto: stock.xchng

I Oxford i England har man besluttet at kalde julen for lysfestival. Det skal gøre julen mere inklusiv, men initiativet får kritik fra mange sider

I den engelske by Oxford har byrådet omdøbt julen til 'Vinter Lysfestival'. Begrundelsen er, at højtiden skal være mere rummelig, men både muslimske og jødiske ledere kritiserer beslutningen, skriver The Guardian.

- Det er den ene begivenhed, som alle ser frem til i løbet af året. Kristne, muslimer og andre religioner ser alle frem til jul. Jeg er vred og meget skuffet. Jul er noget særligt, og vi skal ikke ignorere det, siger Sabir Hussain Mirza, formand for det muslimske råd i Oxford.

Eli Bracknell, der er rabbiner og underviser ved det jødiske uddannelsescenter, er enig i kritikken:

- Det er vigtigt at vedligeholde en traditionel britisk jul. Alt, hvad der udvander traditionel kultur og kristendom i England, er ikke positivt for britisk identitet, siger han.

Oxford plejer at holde en julefestival, og det er den, som i år hedder 'Vinter Lysfestival'. Ideen kommer fra en arbejdsgruppe, som skal fremme kultur i området, og de afviser kritikken.

- Der kommer et juletræ, og selvom lysene hedder noget andet, vil de stadig være julelys for mig, siger lederen af rådet.

Julen er blevet omdøbt til 'vinter lysfestival' i England for at gøre den mere rummelig. - Foto: stock.xchng