Prøv avisen

Politisk tiltag om forfulgte religiøse minoriteter får positiv modtagelse

”Vi har diskuteret, hvordan vi kan fremme beskyttelsen af kristne minoriteter og andre religiøse minoriteter rundt om i verden. Vi prioriterer nu i finansloven to millioner kroner om året til denne indsats,” siger Anders Samuelsen ved et pressemøde i Udenrigsministeriet. Foto: Tor Birk Trads/ritzau

Regeringen afsætter to millioner kroner årligt til et nyt kontor i Udenrigsministeriet, der skal få problemer med forfølgelse af religiøse minoriteter på dagsordenen. Det er gode nyheder, lyder det fra kirkelige organisationer

For første gang siden den borgerlige regering for omkring to år siden skrev i regeringsgrundlaget, at den ville beskytte forfulgte kristne, afsættes der nu et millionbeløb til formålet.

Via den kommende finanslov går der to millioner kroner til en særlig afdeling i Udenrigsministeriet, der skal sætte forfølgelse af religiøse minoriteter på dagsordenenen. Det understreger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) efter et møde med Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og en række trosbaserede organisationer og eksperter på området. Dermed bekræfter han det politiske tiltag, som Kristeligt Dagblad beskrev onsdag. 

”Vi har diskuteret, hvordan vi kan fremme beskyttelsen af kristne minoriteter og andre religiøse minoriteter rundt om i verden. Vi prioriterer nu i finansloven to millioner kroner om året til denne indsats,” siger Anders Samuelsen ved et pressemøde i Udenrigsministeriet, hvor han forklarer, at den nye afdeling særligt skal fokusere på Mellemøsten og Nordafrika.

Nyheden om oprettelsen af kontoret glæder Birger Nygaard, sekretariatschef hos Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Han ser det som en invitation til, at der bliver gjort mere på området.

”Der er behov for, at problemstillingen bliver forankret i ministeriet, så det ikke løber ud i sandet. Vi har at gøre med en langstrakt problemstilling, og derfor er der brug for, at arbejdet får en mere permanent karakter. Det kan oprettelsen af et egentlig kontor være med til at sikre,” siger Birger Nygaard og tilføjer, at målet nu er, at der ikke går partipolitik i kontoret, så det bliver lukket igen ved næste regeringsskifte.