Poul Joachim Stender vil være biskop

Første kandidat til embedet som biskop i Lolland-Falsters Stift har meldt sig. Sognepræst Poul Joachim Stender oplyser, at han allerede har samlet en del støtter

Sognepræst Poul Joachim Stender fra Kirke Saaby på Sjælland har allerede opbakning fra flere præster og menighedsrådsmedlemmer. –
Sognepræst Poul Joachim Stender fra Kirke Saaby på Sjælland har allerede opbakning fra flere præster og menighedsrådsmedlemmer. – . Foto: Lars Krabbe/Polfoto.

Sognepræst Poul Joachim Stender fra Kirke Saaby på Sjælland har allerede nu opbakning fra flere præster og menighedsrådsmedlemmer til posten som biskop på Lolland-Falster næste år, skriver Dagbladet Roskilde.

Den nuværende biskop på Lolland-Falster, Steen Skovsgaard, stopper som biskop den 1. august 2017. Og valgkampen er allerede i gang på Sydhavsøerne, omend embedet som biskop først slås op i slutningen af november.

Poul Joachim Stender er klar over, at det bliver en udfordring at kvalificere sig som kandidat.

Man skal have 75 stillere for at blive kandidat, hvilket ikke er så nemt, fordi stiftet er temmelig lille. Dermed er der ikke så mange menighedsråd og præster, som kan sikre kandidater den nødvendige opbakning.

Men Poul Joachim Stender oplyser, at han allerede har en række præster og menighedsrådsmedlemmer på Lolland og Falster, som vil pege på ham, og han er i fuldt sving med at samle flere støtter. Han har i forvejen mange tråde til Falster og Lolland, forklarer han:

”Jeg føler mig meget hjemme på Lolland og Falster. Dels voksede jeg op i Vordingborg, hvor jeg gik i gymnasiet og havde mange kammerater fra Nordfalster. Dels blev min far præst på Falster. Mine forældre havde et sommerhus i Marielyst, som jeg har overtaget. Desuden har jeg familie på Lolland,” fortæller Poul Joachim Stender og fortsætter:

”Jeg stiller op til bispevalget, fordi jeg synes, at det virkelig er nødvendigt at kæmpe for, at folkekirken stadig skal være det lokale sted, hvor folk samles i fællesskab på tværs af politiske skel og alder. Det kan ske i et samfund, som bliver mere og mere åndløst. Biblioteker og skoler lukker ned, men lokalt har vi stadig kirken, præstegården og sognehuset,” siger Poul Joachim Stender, der er kendt for at gøre sig bemærket med klare og ofte provokerende synspunkter i de danske medier.

For nylig foreslog han i Kristeligt Dagblad, at Danmark burde lave en åndelig 2025-plan som pendant til den plan for den politiske fremtid, som regeringen præsenterede i august.8