Prøv avisen

Præst får legetøjsgigant på nakken

Playmobil sælger ikke nøgne figurer, så Adam og Eva har fået en sjat maling. - Foto: Foto: playmobil.de

Virksomheden Playmobil har fået nok af en tysk præst, som genskaber Bibelens fortællinger med Playmobil-figurer

Man slipper ikke godt fra at korsfæste en playmobil-figur. Det har den 37-årige tyske præst Markus Bomhard måttet sande.

I over to år har han illustreret de bibelske historier med playmobil-figurer. Resultatet er en enorm samling billeder blandt andet af jødernes udvandring fra Egypten, den sidste nadver og Jesu korsfæstelse, som kan ses på præstens egen hjemmeside, klicky-bibel.de.

Paven begejstret
Selv Pave Benedikt XVI har vist sin begejstring for projektet. I et brev til Markus Bomhard skriver det katolske overhoved, at han håber, at den særprægede bibel "vil sprede Guds ord til børn og voksne over hele verden", skriver vl.no.

Men nu har figurernes egen producent, Playmobil, fået nok. Firmaet har ikke noget imod de bibelske scener, men reagerer på, at præsten smelter figurerne om.

Vil indgå kompromis
- Vi har observeret en stor manipulation af figurerne. Armene er gjort deforme med stearinlys eller en hårtørrer, så de kan sættes fast til kors, skriver virksomheden i et brev til Markus Bomhard.

Playmobil vil gerne indgå et kompromis med Markus Bomhard: Han må bruge figurerne i sine fortællinger, så længe han holder op med at ændre på deres udseende.

Overmaler figurer
Men det kan blive vanskeligt, for over halvdelen af de små figurer er blevet smeltet om, malet eller bøjet alt efter deres rolle i bibel-fortællingerne. Adam og Eva er for eksempel malet med en lys hudfarve, fordi Playmobil ikke producerer nøgne figurer.

Playmobil har solgt 2.2 milliarder æsker legetøj siden virksomhedens grundlæggelse i 1974.