Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Præster er lykkeligst på jobbet

Præster topper amerikansk undersøgelse af arbejdsglæde. Arbejdsglæden ligger i et meningsfuldt arbejde med betydning for andre, konkluderes det i undersøgelsen

Præster topper amerikansk undersøgelse af arbejdsglæde. Arbejdsglæden ligger i et meningsfuldt arbejde med betydning for andre, konkluderes det i undersøgelsen

Det kan godt være, at blandt andet denne avis' spalter ofte er præget af præster, der er utilfredse med både stort og småt. Men skal man tro en amerikansk undersøgelse, er præster faktisk den erhvervsgruppe, der finder størst glæde ved jobbet.

Undersøgelsen, som er foretaget af forskere ved universitetet i Chicago, er baseret på besvarelser fra en lang række jobgrupper og viser blandt andet, at det ikke er lønnen, der afgør glæden ved jobbet.

LÆS OGSÅ:Glæden ved det halvtomme glas

Faktisk er gennemsnitslønnen lavere blandt de 10 mest positive faggrupper end ved de 10 faggrupper, der udgør listens bund med mindst glæde ved jobbet.

Helt i top ligger altså præster, efterfulgt af brandmænd, fysioterapeuter, forfattere, speciallærere, lærere, kunstnere, psykologer, finansrådgivere og ingeniører.

Den amerikanske filosof Todd May har tolket undersøgelsen som et udtryk for, at glæden ved ens arbejde ligger i, hvorvidt man oplever at indholdet er til gavn for andre.

"Et meningsfuldt liv må, i høj grad, føles besværet værd. Et liv, som er knyttet til indhold, der typisk defineres som værdifuldt. Samtidig skal arbejdet ikke påvirke den ansatte, så vedkommende bliver apatisk og arbejdet føles meningsløst", skriver Tood May ifølge den svenske avis Dagen.se