Prøv avisen

Præster: Pjat at klage over sex-bog

Bogen "Med Gud i sengen" af Poul Joachim Stender deler vandene blandt præster. Foto: Leif Tuxen.

At en bog er plat berettiger ikke en klage til biskop, mener flere præster i sag om sognepræst Poul Joachim Stenders bog om kristendom og sex

Plat - måske. Men ikke værd at rejse en tjenestemands-sag over. Det er holdningen hos en række præster, efter at de to teologer, Carsten Breengaard og Johs. H. Christensen, har indklaget sognepræst Poul Joachim Stender, Kirke Saaby, for biskop Peter Fischer-Møller, fordi de mener, at sognepræstens nyeste bog »Med Gud i sengen« er plat og lummer, skriver DAGBLADET Roskilde.

SE VIDEO MED POUL JOACHIM STENDER

Flere af Stenders præste-kolleger mener, det er at skyde over målet at klage til biskoppen.
- Jeg synes, at der er en del platheder i hans bog. Men der er ikke noget, der kan berettige en tjenstlig påtale. Man har indtryk af, at klagerne er to mennesker, der i forvejen ikke kan lide Poul Joachim Stender, siger Torsten Dam-Jensen, sognepræst i Allerslev og Osted, til DAGBLADET Roskilde.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS: Præst beskyldes for at være plat og lummer

Katrine Louise Raun, der er præst i Rye og Kirke Sonnerup, er enig.
- Det er noget pjat og ærgerligt at bekrige hinanden i familien. Der er stor rummelighed i vores folkekirke, og forkyndelsesfriheden skal have vide rammer. Jeg bakker Poul Joachim Stender op, siger Katrine Louise Raun.

Søren E. Jensen, der er præst i Hvalsø og Særløse, er misundelig på sin kollega.
- Det er altid Stender, der løber med omtalen. Jeg har skrevet bøger om porno, Preludiner og Røde Kaj, men det kom der ingen klager ud af. Stenders bog er for uskyldig til en påtale, men nu vil alle jo købe den, siger Søren E. Jensen til DAGBLADET Roskilde.

Biskop Peter Fischer-Møller vil ikke udtale sig i sagen.
- Nu får den, der er klaget over, jo mulighed for at komme med en udtalelse. Og det er jo ikke en hastesag, siger biskoppen til DAGBLADET Roskilde.