Prøv avisen

Præst trækker mange kirkegængere: Jeg er bare bydreng for Gud

"Vi har aldrig tænkt på, hvordan vi får flere i kirke, men altid på, hvordan vi laver gudstjenester af høj kvalitet,” siger den populære sognepræst Mikkel Wold. Her prædiker han for godt 100 mennesker i Frederiks Kirke, Marmorkirken, i København. – Foto: Mette Frandsen

Sognepræsten Mikkel Wold har gennem årene formået at trække folk fra hele København til Marmorkirken. Han får en tvivler til at tro, lød det fra en fremmødt, da Kristeligt Dagblad tog med til gudstjeneste

Mikkel Wold kommer ind i kirkerummet fra en åbning bag alteret. Den 58-årige sognepræst er iklædt en hvid messeskjorte og har over den en lang grøn kåbe, som på bagsiden er dekoreret med et sølvfarvet kors. Det glimter ud til menigheden, da han stiller sig ved alteret med ryggen mod kirkebænkene i Frederiks Kirke i København, også kendt som Marmorkirken.

Det ser flot ud, synes Marianne Thygesen, som sidder oppe foran i kirken på tredje bænkerække. Derfra er der godt udsyn over kirken og præsten, så hun går altid efter den plads til gudstjenesterne. Når hun altså kommer. Den tidligere gymnasielærer i dansk og religion vil ikke kalde sig selv nogen flittig kirkegænger, og sidste besøg er efterhånden nogle måneder siden.

Det skyldes blandt andet Mikkel Wold. For sognepræsten har de seneste tre måneder været på orlov, og netop han er en vigtig grund til, at Marianne Thygesen kommer i kirken.

”Han formidler sin personlige tro meget overbevisende. Der er noget inderligt i hans måde at prædike på, og han er venlig og nærværende,” siger hun.

Marianne Thygesen er ikke ene om at sætte pris på Mikkel Wold, der har været præst i Marmorkirken siden 1994. Han er blevet kaldt en af landets mest populære præster, som folk kommer langvejs fra for at høre, og som foredragsholder og sjælesørger er han også efterspurgt. Rundt omkring i landet finder man flere præster, der på samme måde formår at samle mange i kirkerummet. Det kan skyldes alt fra en stærk teologi eller karisma til gode retoriske talenter og en evne til at samle de ikke-vante kirkegængere. Resultatet kan være flere hundrede deltagere ved gudstjenester og andre arrangementer. Men derfor er titlen som populær ikke noget, en præst skal stræbe efter, hvis man spørger Mikkel Wold.

Andre læser lige nu