Præst trækker mange kirkegængere: Jeg er bare bydreng for Gud

"Vi har aldrig tænkt på, hvordan vi får flere i kirke, men altid på, hvordan vi laver gudstjenester af høj kvalitet,” siger den populære sognepræst Mikkel Wold. Her prædiker han for godt 100 mennesker i Frederiks Kirke, Marmorkirken, i København. – Foto: Mette Frandsen

Og så er det til syvende og sidst et spørgsmål om kærlighed. Hvis du viser, at du kan lide folk, så kommer tilliden.
Mikkel Wold, sognepræst ved Marmor-kirken i København

Sognepræsten Mikkel Wold har gennem årene formået at trække folk fra hele København til Marmorkirken. Han får en tvivler til at tro, lød det fra en fremmødt, da Kristeligt Dagblad tog med til gudstjeneste

Mikkel Wold kommer ind i kirkerummet fra en åbning bag alteret. Den 58-årige sognepræst er iklædt en hvid messeskjorte og har over den en lang grøn kåbe, som på bagsiden er dekoreret med et sølvfarvet kors. Det glimter ud til menigheden, da han stiller sig ved alteret med ryggen mod kirkebænkene i Frederiks Kirke i København, også kendt som Marmorkirken.

Det ser flot ud, synes Marianne Thygesen, som sidder oppe foran i kirken på tredje bænkerække. Derfra er der godt udsyn over kirken og præsten, så hun går altid efter den plads til gudstjenesterne. Når hun altså kommer. Den tidligere gymnasielærer i dansk og religion vil ikke kalde sig selv nogen flittig kirkegænger, og sidste besøg er efterhånden nogle måneder siden.

Det skyldes blandt andet Mikkel Wold. For sognepræsten har de seneste tre måneder været på orlov, og netop han er en vigtig grund til, at Marianne Thygesen kommer i kirken.

”Han formidler sin personlige tro meget overbevisende. Der er noget inderligt i hans måde at prædike på, og han er venlig og nærværende,” siger hun

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.