Prøv avisen

Protest over Indre Missions invitation til børnefest

Der er gratis slik og kager til de børn, der møder op til børnefest i Indre Missions Hus i Esbjerg. - Foto: Craig Jewell/stock.xchng.

På skoler i Esbjerg har Indre Mission delt invitationer ud til børnefest, hvor der lokkes med gratis slik og bowling. Forældre og ekspert er skeptiske

Bowling, skateboard og vandskydning. Det er nogle af de ting, der er på programmet til børnefest i Indre Missions Hus i Esbjerg. Og til deltagerne er der gratis sodavand, popcorn, slik og is.

Invitationer til arrangementet er blevet delt ud på skoler i Esbjerg, blandt andet af elever fra 3. klasse. Og det har forarget flere forældre, skriver JydskeVestkysten.

Børnene forstår ikke budskabet i det. De ser kun indpakningen: At det er en fest med frygtelig mange søde sager og godter, som lokker dem. Det synes jeg ikke er i orden, siger 36-årige Morten Stenderup, der selv har en datter i 3. klasse på Spangsbjergskolen i byen.

Tom Thygesen Daugaard, der er generalsekretær i Dialogcentret er enig. Han kalder fremgangsmåden uklædelig.

- At man uden om forældrenes ønsker og skolens traditioner begynder at komme med religiøs mission mellem skolebørn, det er simpelthen ikke fair, for børn har ikke en jordisk chance for at forholde sig til, hvad det er for et budskab, der kommer der, siger han.

Henrik Dideriksen fra Indre Mission i Esbjerg forstår ikke kritikken. Han mener godt, børnene kan forholde sig til, hvad det er, de bliver inviteret til.

- Der står også "Teater Bibelhistorie" [på invitationen]. Og forældre, der ser sådan et program, ser også, hvad der står, siger han til JydskeVestkysten.

Der er gratis slik og kager til de børn, der møder op til børnefest i Indre Missions Hus i Esbjerg. - Foto: stock.xchng.