Prøv avisen

Det vækker protester i Tyskland, at delstater udråber reformationsdagen som helligdag

Tyskland fejrede sidste år 500-året for Luthers teser, hvor reformationsdagen også var officiel fridag, og nu har de ellers meget sekulære nordtyske delstater Schleswig-Holstein, Hamborg og Bremen besluttet at gøre dagen til fast årlig helligdag, mens delstatsparlamentet i Niedersachsen vil gøre det samme i løbet af foråret. Foto: Jens Meyer/Ritzau Scanpix

Fire nordtyske delstater har vakt protester med beslutning om at gøre reformationsdag til fast helligdag

Man kunne tro, at alle var glade for en ny fridag, men i det nordlige Tyskland er langtfra alle begejstrede for, at politikerne har udråbt reformationsdagen den 31. oktober til officiel helligdag.

Det var på den dato, reformatoren Martin Luther i 1517 indledte et af de mest markante religiøse nybrud i Europas historie. Tyskland fejrede sidste år 500-året for Luthers teser, hvor reformationsdagen også var officiel fridag, og nu har de ellers meget sekulære nordtyske delstater Schleswig-Holstein, Hamborg og Bremen besluttet at gøre dagen til fast årlig helligdag, mens delstatsparlamentet i Niedersachsen vil gøre det samme i løbet af foråret.