Prøv avisen

Rapport: 90 procent færre kirkegængere om 40 år

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Et kristent analyseinstitut i Storbritannien forudser, at antallet af kirkegængere vil falde med 90 procent

I dag går næsten en million kirkegængere til gudstjeneste i den engelske folkekirke om søndagen.

I 2050 vil knap 88.000 englændere deltage i søndagsgudstjenesten.

Det viser en fremskrivning, som den statistiske afdeling af Bibelselskabet i England, Christian Research, har lavet. Det skriver The Guardian.

I 2030 vil knap 419.000 englændere gå i kirke om søndagen, mens tallet vil faldet til det halve ti år senere. Fortsætter udviklingen, vil kirken have mistet 90 procent af kirkegængerne om godt 40 år.

Administrerende direktør i Christian Research, Benita Hewitt, siger, at hun anerkender, at tallene er kontroversielle og omdiskuterede, man at hun ikke mener, udviklingen er ensbetydende med, at folk vender sig væk fra religion.

- Som med alle forudsigelser lever vi lige nu tider, der skifter meget hurtigt, og det er svært at forudse, hvordan tingene vil se ud de kommende år, siger Benita Hewitt.

Talsmand fra den sekulære bevægelse, National Secular Society, Keith Porteous-Wood mener dog, at tallene er realistiske.

- Antallet af kirkegængere er allerede faldet i mere end 60 år over hele Storbritannien, inden for alle større trosretninger og i alle aldersgrupper, på nær over 65 år. Uafhængige statistikere har data nok til med sikkerhed at forudse, at nedgangen vil fortsætte, indtil kristendommen bliver en mindretalssekt hovedsageligt bestående af ældre mennesker om en generations tid, siger Keith Porteous-Wood til The Guardian.