Prøv avisen

Rapport: Konfirmationsforberedelsen i folkeskolen er i opbrud

Rapporten har titlen ”Slår fundamentet revner?” og beskriver, hvordan undervisningen før reformen typisk lå først på formiddagen. Men over de seneste få år er den mange steder flyttet til midt på eftermiddagen med trætte og ukoncentrerede elever til følge. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix/modelfoto

Efter reformen af folkeskolen er konfirmationsforberedelsen flyttet fra morgentimerne til langt ud på eftermiddagen, konkluderer ny rapport. Ændringerne rummer nye muligheder, mener kirkeminister Mette Bock

Det har vendt op og ned på konfirmationsforberedelsen i skolerne, at den daværende regering i 2014 gennemførte en større reform af folkeskolen.

Konsekvenserne er så omfattende, at en rapport fra Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter (FUV) beskriver konfirmationsforberedelsen i skolen som ”et område i opbrud”.

Rapporten har titlen ”Slår fundamentet revner?” og beskriver, hvordan undervisningen før reformen typisk lå først på formiddagen. Men over de seneste få år er den mange steder flyttet til midt på eftermiddagen med trætte og ukoncentrerede elever til følge.