Prøv avisen

Ruth Evensen vil fortsat i Folketinget

Ruth Evensen erkender, at det bliver en vanskelig opgave at få samlet 20.000 underskrifter for at stille op til næste folketingsvalg. Foto: Jeppe Michael Jensen/ Denmark

I sidste uge nedlagde Ruth Evensen frikirken Faderhuset, men hun vil stadig stille op til folketingsvalget

Et skuffende kommunalvalg har ikke slået den tidligere leder af frikirken Faderhuset Ruth Evensen ud.

Hun bekræfter nu over for DR Sjælland, at hun stadig stiler mod at stille op til næste folketingsvalg.

Ved kommunalvalget i forrige uge stillede hun og ni andre personer fra Faderhuset op på Lolland i partiet Det Frie Lolland. Det lykkes ikke partiet at få valgt nogen af kandidaterne ind. I alt var der 316 personer, der stemte på partiet.

Under valgkampen mødte Det Frie Lolland heftig kritik på Lolland. Flere udtrykte i kraftige vendinger bekymring over, at Faderhuset skulle få politisk indflydelse.

Ruth Evensen har selv understreget, at der ikke var sammenhæng mellem partiet og frikirken. Ikke desto mindre valgte hun umiddelbart efter valget at nedlægge Faderhuset som et resultat af den "hetz og hadekampagne", der var blevet ført mod frikirken og dets medlemmer under valgkampen, som hun udtrykte det i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Menigheden Faderhuset nedlægger sig selv

Den hårde tone i kommunalvalgkampen har dog ikke skræmt Ruth Evensen mere end, at hun stadig har tænkt sig at stille op til folketingsvalget med partiet Frihedskæmperne. Hun erkender dog, at det bliver en vanskelig opgave:

"Ja, vi forsøger at samle stemmer ind, men at samle nok ind har Folketingets medlemmer sørget for, at nye partier ikke kan, medmindre man ligesom for eksempel Kristendemokraterne har en fast flok, der støtter partiet," siger hun til DR Sjælland.

Derfor har hun heller ikke de store forventninger til, at det lykkes partiet at få nok underskrifter til at kunne stille op.

"Jeg skal ikke stå og være kæphøj og sige, at vi når det. Jeg ved jo heller ikke om der bliver udskrevet folketingsvalg i næste måned," siger hun.

Ruth Evensens planer om at komme i Folketinget går tilbage til 2007, hvor hun lancerede Frihedspartiet som en reaktion mod Kristendemokraternes - efter hendes mening - for slappe abortpolitik.

LÆS OGSÅ: Ruth Evensen vil i Folketinget

I 2012 relancerede hun partiet, denne gang under navnet Frihedskæmperne. Partiet har de seneste to år deltaget i Folkemødet på Bornholm.

LÆS OGSÅ: Ruth Evensens frihedsparti genopstår