Prøv avisen

Se billeder af de 204 kirker, som er i fare for at lukke

Her ses et udpluk af de kirker, som er i fare for at lukke, fordi der er under 200 folkekirkemedlemmer i sognet. Øverst fra venstre ses Øster Egede Kirke, Mandø Kirke og Nørre Vinge Kirke. Nederst fra venstre ses Huslig Kirke, Gettrup Kirke og Bederslev Kirke Foto: Jens Christiansen

Kirkeminister Manu Sareen (R) mener, at det bør overvejes at lukke kirker i de cirka 200 sogne i landet, hvor der er under 200 folkekirkemedlemmer. Se billeder af kirkerne i landets 204 mindste sogne

Samme dag, som det blev besluttet at lukke seks kirker i København, meldte kirkeminister Manu Sareen (R) ud, at det kan blive nødvendigt med mange flere kirkelukninger.

"Jeg kan ikke komme med et præcist tal på, hvor mange kirker, der skal tages helt eller delvist ud af drift. Men jeg vil tro, at det er relevant at vurdere i hvert fald 200 kirker. Om kirkerne skal lukkes helt, bruges på en ny måde eller bevares som i dag, vil selvfølgelig bero på en konkret vurdering af hver enkelt kirke," sagde Sareen fredag den 13. september i en pressemeddelelse.

Det er cirka 200 kirker i de sogne, som har færrest folkekirkemedlemmer, som ministeren mener, muligvis bør tages ud af drift.

dette tema finder du et stort interaktivt kort med beskrivelser af landets 204 mindste sogne samt billeder af de kirker, som er i fare for at lukke.

Du kan også se billedserier af de lukningstruede kirker ved at klikke på et sogn i listen nedenfor

Billedserier af kirkerne i de mindste sogne i:

Jylland

- Frederikshavn, Hjørring og Jammerbugt
- Aalborg
- Mariagerfjord, Rebild og Vesthimmerland
- Randers
- Viborg
- Norddjurs
- Syddjurs
- Favrskov, Horsens og Odder
- Thisted
- Morsø
- Skive
- Lemvig og Struer
- Holstebro og Ringkøbing-Skjern
- Herning og Ikast-Brande
- Aarhus
- Hedensted
- Esbjerg, Tønder, Varde og Vejle

Fyn og øer:
- Nordfyn
- Assens og Middelfart
- Faaborg-Midtfyn
- Nyborg og Svendborg
- Langeland
- Lolland
- Guldborgsund

Sjælland og Bornholm:

- Holbæk, Kalundborg og Lejre
- Slagelse
- Næstved og Vordingborg
- Faxe og Stevns
- Bornholm