Prøv avisen

Sejr til kristen konvertit i Egypten

- Foto: colourbox.dk

Det er stort set umuligt officielt at konvertere fra islam til kristendom i Egypten, men nu er det for første gang lykkedes en mand at få papir på sin nye tro

En enkelt mands kamp for at konvertere fra islam til kristendom er endt med en historisk afgørelse til glæde for Egyptens kristne mindretal.

Den egyptiske konvertit Maher El-Gohary, som flere jurister i februar krævede dødsdømt for frafald fra islam, har efter en lang retssag fået papir på sin kristne tro, skriver jp.dk.

Første officielle konvertit
Det er uden fortilfælde, at den egyptiske koptiske kirke får lov til at udstede et dokument, der bekræfter et andet religiøst tilhørsforhold end islam.

- Det er første gang, at kirken udsteder denne slags certifikat, bekræfter El-Goharys advokat, Nabil Gabriel, ifølge AFP.

Kristne mindretal forfølges
Selvom religionsfrihed er skrevet ind i den egyptiske forfatning, udsættes landets koptiske mindretal ofte for diskrimination og forfølgelser. El-Gohary er tidligere blevet overfaldet og spyttet på, og under hele retssagen levede han i skjul af frygt for sit liv.

De koptiske kristne udgør omkring 10 procent af Egyptens samlede befolkning på 80 millioner, hvilket gør kopterne til Mellemøstens største kristne befolkning.

Andre læser lige nu