Sidste års vinder af Kristeligt Dagblads Initiativpris: Det åbnede mange døre

Vi har igangsat aktiviteter i ni nye byer, siden vi vandt Kristeligt Dagblads Initiativpris, siger sidste års vinder. Dette års vinder offentliggøres i morgen

Familienetværket er Citykirken og Blå Kors’ diakonale initiativ, der holder fællesspisning og forskellige andre aktiviteter for trængte familier. Og det har de frivillige kunnet gøre endnu mere, efter de løb af med sejren i Kristeligt Dagblads konkurrence for et år siden.
Familienetværket er Citykirken og Blå Kors’ diakonale initiativ, der holder fællesspisning og forskellige andre aktiviteter for trængte familier. Og det har de frivillige kunnet gøre endnu mere, efter de løb af med sejren i Kristeligt Dagblads konkurrence for et år siden. Foto: Emil K. Andersen.

Et smil breder sig på Tabita Jørgensens læber, når hun tænker tilbage på sidste år, da Familienetværket vandt Kristeligt Dagblads initiativpris. Hun er en af arrangørerne bag Familienetværket, der hver måned tilbyder mad og aktiviteter til trængte familier i området omkring Bispehaven i Aarhus.

”Det var fantastisk! Man bliver så glad for at vinde sådan en pris, fordi det arbejde, Familienetværket gør, hjælper så mange mennesker i nød. Det, vi gør, er at sprede lys i det mørkeste af det mørkeste, og vi hjælper mennesker, der lever på bunden af samfundet.”

Familienetværket er Citykirken og Blå Kors’ diakonale initiativ, der holder fællesspisning og forskellige andre aktiviteter for trængte familier. Og det har de frivillige kunnet gøre endnu mere, efter at de løb af med sejren i Kristeligt Dagblads konkurrence for et år siden.

”Siden september 2017 har vi udvidet med ni byer, hvor Familienetværket er aktivt. Og i øjeblikket er der fem, der står og banker på. Sidste år nåede vi ud til 450 familier på landsplan,” siger Tabita Jørgensen, der også peger på en politisk forandring.

”Det har åbnet døre i forhold til, at der er kommet mere anerkendelse af projektet på byplan, i lokalområdet og på landsplan. Det har vakt politisk interesse. Vi får besøg af politikere, der kommer og tilbringer en aften sammen med os og sammen med de trængende familier.”

Konkret har prisen også ført til en styrkelse af ressourcerne til det vigtige arbejde.

”Det har ført til en ansættelse af mig, har skabt 22 timer som familienetværkskonsulent på landsplan. Og med Blå Kors i baggrunden, er der flere kirker, der har vovet at springe ud med diakoni.”

Det hele startede i 2012 i Kirke i byen i Kolding, hvor Familienetværket blev et samlingspunkt for enker, forældreløse, fattige, fremmede og ensomme. Og det er netværket blevet ved med siden da.