Statsminister: Vi lider under for lidt kristendom

Udover Dronning Margrethe og statsminister Lars Løkke Rasmussen deltog blandt andet Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF), kirkeminister Mette Bock (LA), billedkunstner Maja Lisa Engelhardt, overrabiner Jair Melchior samt katolsk biskop i Danmark Czeslaw Kozon ved søndagens markering af Reformationen i Haderslev Domkirke. Foto: Michael Drost-Hansen / POLFOTO

Hvis man vil begå sig i en globaliseret verden, så skal man have sine egne værdier med
Lars Løkke Rasmussen

De seneste terrorangreb i Storbritannien kom til at spille en rolle ved en af årets vigtigste reformationsgudstjenester i Haderslev pinsesøndag

Hundredevis af mennesker står foran Haderslev Domkirke. Tilskuerne kan følge gæster fra kulturlivet, Christiansborg og forskellige kirker ankomme til kirken, hvor Reformationen skal fejres med en gudstjeneste. De indbudte tæller både Dronning Margrethe II og flere ministre, heriblandt statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). 
 
Men der er lagt en dæmper på dagens fejring af Reformationen. Det vidner det massive politiopbud og betonklodserne på gaden om. Betonklodserne er der som en sikkerhedsforanstaltning på grund af nylige terrorangreb begået med motorkøretøjer.

Samtidig indløber der stadige opdateringer om det terrorangreb i London, der blev begået aftenen før søndagens gudstjeneste. Indenfor laver DR’s fotografer de sidste forberedelser, mens de fremmødte venter på Hendes Majestæt Dronningens ankomst til denne nationale, fælleskirkelige festgudstjeneste, der skal markere Reformationen, og som er et af reformationsårets højdepunkter for folkekirken.

I talerne og prædikenen sætter terroren også sit aftryk på festlighederne. Det mærkes blandt andet i statsminister Lars Løkke Rasmussens tale ved gudstjenestens afslutning:
 

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.