Prøv avisen

Stor ære at vinde Oscar

Danskere overvældet over endnu engang at hjemtage Oscar-pris for en kortfilm

For den danske filmproducent Mie Andreasen blev nervøsitet afløst af overvældende glæde, da kortfilmen »Der er en yndig mand« natten til i går vandt en Oscar for årets bedste kortfilm.

Derfor var det slet ikke så slemt, som hun havde forventet at stå foran stjernerne og kameraerne ud til hele verden, da hun sammen med instruktør Martin Strange-Hansen og manuskriptforfatter Flemming Klem skulle på scenen for at få overrakt den gyldne statuette.

- Det er meget, meget stort og en fantastisk ære at få en Oscar. Jeg var meget nervøs, da vores kategori kom på banen som den sjette kategori, men samtidig tænkte jeg også, at jeg helst ikke ville gå derfra uden en Oscar. Og da de sagde vores titel, var det helt fantastisk, siger Mie Andreasen på mobiltelefon fra Los Angeles.

Hun står foran restauranten, hvor filmtrioen fejrede de to Oscar-statuetter sammen med en masse andre danskere. Efter middagen fortsatte festen på hotellet, hvor også den spanske Oscarvinder Pedro Aldomovar bor.

Selv om aftenens højdepunkt for de danske vindere selvfølgelig var deres egen sejr, så fortæller Mie Andreasen, at det var en stor oplevelse at se Jack Nicholson, Meryl Streep og de andre skuespillere, der har gjort deres indtryk på filmhistorien, være med i anledningen af prisoverrækkelsens 75 års jubilæum.

- Amerikanerne kan virkelig lave et show. Folk var glade, og der var en god stemning i salen, siger Mie Andreasen.

Den danske vinderfilm er lavet af selskabet M & M Productions, som også i 1999 kunne vende hjem med den eftertragtede statuette for Anders Thomas Jensens kortfilm »Valgaften«.

»Der er en yndig mand« fortæller i komedieform en historie om, hvordan det føles at blive udsat for diskrimination i dagens Danmark.

/ritzau/