Stor efterspørgsel på Luther på farsi

De fleste af de nydanske konvertitter har farsi som modersmål, vurderer Søren Dalsgaard, koordinator i ...

De fleste af de nydanske konvertitter har farsi som modersmål, vurderer Søren Dalsgaard, koordinator i Folkekirkens Asylsamarbejde. Det gælder også for mange af de iranere og afghanere, som kommer i Apostelkirken i København, hvor en asylansøger finder hvile på billedet. – Foto: Martin Lehmann/Polfoto

Netop nu er Luthers lille Katekismus populær. Der er netop udgivet en katekismus på farsi som er forudbestilt i over 1000 eksemplarer

I Ribe Stift har 20 farsitalende flygtninge fået Luthers lille Katekismus i julegave på deres eget sprog. Farsiudgaven kommer fra Tyskland og deles gratis ud til de stadig farsitalende flygtninge her i landet, som vælger at omvende sig fra islam til kristendommen og bliver døbt. Denne udgave er forudbestilt i 1115 eksemplarer, oplyser Knud Skov fra Dansk Balkan Mission, der står for importen af katekismen.

Søren Dalsgaard er koordinator i Folkekirkens Asylsamarbejde. Han vurderer, at i alt 500 flygtninge det seneste år er blevet døbt eller er i gang med dåbsforberedelse i Danmark i sognekirker og frikirker. Blandt dem vil langt de fleste være iranere, der har farsi som modersmål, forklarer han.

”Det kommer ikke bag på mig, at farsi-katekismen er så efterspurgt. Den er måske ikke så anvendelig til dåbsoplæring, fordi den ikke er skrevet med tidligere muslimer som målgruppe, men den kan bruges i den efterfølgende trosoplæring og videre studier i den danske evangelisk-lutherske arv.

Som et af folkekirkens grundskrifter vil den formodentlig vinde bred udbredelse på tværs af folkekirkens teologiske traditioner og således give iranere og de

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.