Prøv avisen

Svensk politi trues efter udtalelse om moskebrand

Politiets jagt på gerningsmand finder sted i det islamiske centers inderkreds

MALMØ: Politiledelsen i Malmø advarer nu sine medarbejdere, efter at man har modtaget oplysninger om trusler mod politiet. Truslen er en følge af politiefterforskningen af den påsatte brand i moskeen i Malmø i slutningen af april.

Det skyldes, at politiet nu undersøger det, der betegnes som »interne motiver«.

- Truslerne kommer fra kredse, som ikke bryder sig om, at politiets jagt på gerningsmanden finder sted i Islamic Centers inderkreds, siger Malmøpolitiets stabschef, Bertil Mårtensson, til avisen Sydsvenska Dagbladet.

Malmøs politifolk opfordres til at være mere årvågne, når de går hjem efter fyraften, ligesom de også skal holde skærpet opmærksomhed i og omkring politiets lokaler. Endvidere har de fået ordre til at være forsigtige i det daglige arbejde.

Beslutningen om at advare personalet skete ifølge Mårtensson efter lange diskussioner i politiledelsen. Konklusionen i ledelsen var, at informationen kom fra meget troværdige kilder, som ikke blot kunne affærdiges.

Da svensk politi i ugens løb begyndte at tale åbent om at undersøge eventuelle indre modsætninger inden for Islamic Center for at finde gerningsmanden til den påsatte brand, blev centrets administrerende direktør, Bejzat Becirov, meget vred. Men han reagerede samtidig med bestyrtelse, da han hørte om truslerne mod politiet.

- Det er det sidste, vi har brug for. Der må under ingen omstændigheder forekomme nogen form for trusler eller vold. Jeg sætter meget stor pris på politiets arbejde, siger Becirov til avisen.

Tidligere har politiet oplyst, at de sidste besøgende forlod Islamic Center klokken 22.45 den aften, da branden blev påsat. 25 minutter senere slog en taxichauffør alarm og sagde, at moskeen brændte.

Men der befandt sig en mand i moskeen, da branden opstod. Det var en mand, som midlertidigt boede der, mens han søgte opholdstilladelse. Manden er blevet afhørt af politiet, men er ikke mistænkt for at være involveret i branden.

/ritzau/TT