Prøv avisen

Syv personer anholdt for at barbere amish-mænd

Skægget hos Amishmænd er et tegn på status og modenhed. Foto: TIM SHAFFER

Religiøse overfald blandt amishfolket fører nu til, at omstridt klanleder bliver anholdt i delstaten Ohio. I alt er syv personer anholdt for at klippe hår og skæg af andre Amishpersoner

En bitter, intern strid blandt det pietistiske amish-folk i den amerikanske delstat Ohio har over den seneste tid eskaleret og skabt frygt og uro hos medlemmerne.

Adskillige mænd og kvinder i amish-klanen har været udsat for krænkende forbrydelser. Mænd har fået barberet skægget af, og kvinder har fået klippet håret.

LÆS OGSÅ: Bizar krig mellem Amish-mænd

Nu er syv personer anholdt i Ohio for forbrydelserne mod amishfolket.

Det skriver CNN.

De syv personer tilhører en udstødt klan i det konservative amish-samfund. Klanen hedder Bergholz og blev udstødt, fordi et medlem af klanen blev dømt for seksuel chikane i 2007. En af de anholdte er gruppens leder Sam Mullet. I oktober blev to af hans sønner også anholdt for at have klippet hår og skæg af andre amish-folk.

Ifølge CNN var de personer, der blev angrebet, tidligere medlemmer af Mullets gruppe, men forlod klanen efter en række uoverensstemmelser. Flere af de syv anholdte har allerede erkendt sig skyldige i angrebene.

For folket i amishsekten er det en tradition at lade skægget stå og håret gro, efter man er blevet gift. Skægget er et tegn på mændenes status og modenhed.

Derfor bliver angrebet på medlemmernes hårvækst anset som særdeles krænkende, og de anholdte bliver derfor sigtet for hadforbrydelser. Ifølge CNN risikerer de anholdte fængsel op til livstid, hvis de bliver dømt skyldige.

De seneste ugers uro har rystet amishfolket over hele Ohio og Pennsylvania.

"Vi har modtaget flere hundrede opkald fra skrækslagne mennesker," siger sherif Fred Abdalla til BBC.

"De køber peberspray, nogle sidder klar med jagtgeværet og får sat ekstra låse på dørene på grund af Sam Mullet," siger sheriffen.

Der bor i omegnen af 61.000 amish-folk i Ohio, hvor de primært lever på landet afsondret fra moderne opfindelser som biler, fjernsyn og elektricitet.