Troen er den evige påmindelse om, at der ikke findes modmennesker - kun medmennesker

En salmelinje fra Grundtvig udtrykker for Aage Augustinus, hvordan Guds muligheder findes, hvor menneskets ...

En salmelinje fra Grundtvig udtrykker for Aage Augustinus, hvordan Guds muligheder findes, hvor menneskets ophører: ”Kærligheden, hjertegløden stærkere var her end døden”. – Foto: Gorm Branderup/Polfoto

Min tro er formet af mit liv og især min konstante undren over skaberværkets mægtighed, som også var det, der i sin tid fik mig til at studere religion.
Aage Augustinus, højskoleforstander

For højskoleforstander Aage Augustinus er gudstjenesten det ugentlige spark, der sønderriver de regler og love, som hindrer os i at være medmenneskelige

Hvordan vil du beskrive din tro?

Det kan sammenlignes med at trække vejret. Min tro er i mig som en helt naturlig ting, der samtidig vækker forundring hos mig. For her står jeg og alle de andre milliarder af mennesker på vores enestående klode med et liv udleveret til brug.

Det er så storslået, at der simpelthen må være en mening med, at vi er her. Og dér dukker fortællingen om Jesus så op som en så fantastisk historie og forklaring, at det er blevet kompasset for mit liv.

Søndagens gudstjeneste er også til for at give et spark til tilværelsens tomgang og sønderrive alle de love og regler i vores verden og vore hjerter, der hindrer medmenneskelighed. Det er derfor altid meget befriende at gå i kirke, og det bevirker, at jeg kan leve i den spænding, som tilværelsen er, i en verden, der ikke er for tøsedrenge, og hvor der ikke gives ved dørene. Men i gudstjenesten hører vi om en anden verden, Guds rige, og vi møder kærlighedens indbrud i vores verden, samtidig med at vi får en chance til.

Hvordan var forholdet til religion i dit barndomshjem?

Jeg er vokset op i Odder i et almindeligt,

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.